Den store klesbyttedagen

Bytt vekk gamle klesskatter du ikke bruker lenger – og få nye favoritter i retur! Lørdag 14. april arrangeres det klesbyttefest på ARK bokhandels gamle lokaler i Halden Storsenter for deg som vil fornye klesskapet på en miljøvennlig måte.

– Vi vil gjøre det lettere å ta miljøvennlige valg i hverdagen, og klesbyttedagen er noe alle kan være med på, sier Janne Gillgren i Naturvernforbundet. Janne er prosjektleder for Den store klesbyttedagen, og hun håper at klesbyttedagen kan bidra til at kvalitet og gjenbruk blir lettere enn å kjøpe nyproduserte klær.

– Vårt store miljøfotavtrykk skyldes blant annet klesforbruket vårt. I Norge importerer vi klær som aldri før, og det brukes tusenvis av liter vann for å produsere bare én t-skjorte. Ved å bytte reduserer vi behovet for å kjøpe nye klær, og dermed minsker vi både ressursforbruket og forurensingen vår kraftig. Hvis alle nordmenn byttet til seg tre plagg i året, i stedet for å kjøpe nytt, ville vi kuttet like mye CO2 som om alle bileiere i Norge lot bilen stå i fem dager, sier Gillgren.

Klesbyttekonseptet er enkelt: Finn frem hele, rene og fine plagg fra bakerst i klesskapet. Når du leverer inn dine klær får du en bong hvor vi skriver på det antall klær du har levert, og deretter er det fritt fram for å finne “bytteklær”!  Innlevering av klær skjer før arrangementet starter og under arrangementet. Vi holder åpent for innlevering av klær fra kl 10:00-11:30 samme dag, men det vil ikke være mulighet for å bytte noe før dørene åpnes for alle kl 12:00.

Alle klær som blir til overs blir levert til Hand2Hand.

I 2017 ble det arrangert 80 klesbyttefester fordelt over hele landet, og nærmere 18 000 plagg byttet hender i løpet av dagen. I år forventes det rundt 5 000 deltakere nasjonalt, og vi i Naturvernforbundet i Halden er stolte over at Halden blir en del av den store klesbyttedagen lørdag 14.april.

-Klesbytting er et hyggelig og enkelt miljøtiltak, og et godt alternativ til shopping, sier Alice Snorradóttir, nestleder i Naturvernforbund i Halden. Hun organiserer byttedagen i samarbeid med Elin K. Ajer Stenersrød Andreassen, Ingrid Margrethe Davidsen og medlemmer fra Naturvernforbundet i Halden.

Vi skal alle være tilstede neste lørdag for å bidra til at de besøkende skal få et hyggelig og nyttig arrangement. Det blir også mulighet for å høre mer om Naturvernforbundet i Halden og hva vi arbeider med!

Vel møtt – med dine rene bytteklær!

Naturvernforbundet i Halden

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer