Den lille prinsen

BomKræsjBang er i gang! Andreklasse drama startet festivalen med å presentere en gripende oppsetning av Den lille prinsen i BlackBox mandag kveld.

Et mørkt rom. En romslig sirkel markert med hvit teip midt på det store, svarte gulvet. Rundt sirkelen skimter vi flere små sirkler; skikkelser inni sirklene. Med munnbind. En sortkledd figur entrer rommet, med et stort timeglass i hendene. Det er Tiden som kommer. Skjebnesvanger musikk stiger i rommet.

– Vår historie begynner dypt inni ørkenen, sier Tiden, der sanden er i ferd med å renne ut. 

Tiden. Idun Rosenkilde spiller flere roller i oppsetningen. Foto: skjermdump.

Så begynner det. Et fly – eller rettere sagt et papirfly – krasjer i Sahara. Ut av det ødelagte flyet klyver Piloten, hostende og forvirret. Hun prøver å reparere papirflyet sitt, brette det på nytt. Men hun får det ikke til. Sånn starter historien.

Plutselig hopper en spretten figur inn i sirkelen.

Hei, hvem er du? sier figuren til Piloten.

Den lille Prinsen har meldt sin ankomst. Piloten er skeptisk i starten, men hun blir fort varm i trøya. Prinsen er jo en fin fyr, og ganske vanskelig å mislike.

Piloten (Tuva Andersen) og Den lille Prinsen (Edit Ädel) møtes for første gang.

De fleste kjenner historien. Den lille prinsen en en reisende i verdensrommet. Han bor egentlig på asteroide B612. Der har Prinsen en venn, en rose, som han har pleiet og tatt vare på. Men rosen blir plutselig kravstor.

Grav her, sier rosen med forlangende røst, jeg er tørst, gi meg vann, hent mer vann! Det har du vel  tid til?

Rosen (Anna Eriksen) blir plutselig kravstor.

Prinsen blir lei av vennens mas, derfor drar han ut i verdensrommet på leting etter nye venner. Men prinsen finner jo ingen venner, uansett hvor mange planeter han besøker. Siden den strandede piloten trenger selskap der ute i ørkenen, begynner prinsen å fortelle om reisen sin.

Prinsen reiser fra planet til planet, og treffer mange ulike karakterer. Er noen av dem potensielle venner? Som for eksempel Lampetenneren – en svartkledd og kjedelig stakkar som er fanget i egne rutiner og ikke har tid til venner? Neppe.

Kanskje på tide du kommer deg av gårde, lille prins? sier Lampetenneren.

På neste planet treffer Prinsen Den forfengelige mannen, som kun lever for applausen fra et bekreftende publikum. Ikke en egnet venn med andre ord. På en annen planet finner vi Kongen, som bare vil ha makt, og får sin energi fra å befale folk hit og dit.

Prinsen liker ikke å bli hersa med. Og Kongen vil bare befale.

Foruten alle de folka som ikke passer som venner møter prinsen en litt sky rev, og klok rev. Men reven er heller ingen egnet venn. Og nå begynner det kanskje å demre for prinsen. Prinsens venn er jo hjemme, i hans egen hage! Han begynner å forstå hva som er viktig i livet.

Den Lille Prinsen reparerer pilotens papirfly, og sender ham av gårde, også han med en ny forståelse av hva som er viktig her i livet.

Piloten har også fått et endret syn på livet gjennom sitt møte med Prinsen.

Jeg har jo lest boken mange ganger. For meg selv, og for barna. Men denne historien blir aldri ferdig fortalt. Og den gjør seg virkelig som teater! Andreklassingene har rigget til et kulissefritt og sparsomt scenerom, og gir med dette historien sin velfortjente plass. De flinke skuespillerne fortjener også den plassen de får, for de spiller så innmari fint! Edit Ädel gestalter en aldeles nydelig prins, akkurat passe undrende og naiv. Og ikke minst hjertevarm. Gjennom Edit ser Prinsen på universet med sitt barnlige og følsomme blikk. Edit bærer mye av stykket i sine hender, selvsikkert, overbevisende og insisterende.

Men Edit er godt hjulpet av fine medspillere! Anna og Idun veksler uanstrengt og drevent på rollene i stykket, og Tuva gjør en svært god figur som Piloten. Hele veien er samspillet godt og troverdig. Her er det også en regissør som vet hva hun gjør, det er åpenbart!

Dette bør dere sette av tid til å se, og skynd dere – for den ligger nemlig ikke ute på nettet for alltid!

 

På rollelista

Tuva Andersen

Anna Eriksen

Idun Rosenkilde

Edit Ädel

Regi: Maren Eikli Hiorth

 

Ansvarlig for sendingen: 

Musikk og dama 3VGS

Produsent: Dennis Dahle Karlsen

Musikkprodusent: Melina Sæbø

Dramaprodusent: Melina Høili

Teknisk produsent: Alfred Minge

PR-sjef: Synne Cecilie Rauan

 

Her er programmet for resten av BomKræsjBang-uka:

Her finner du BomKræsjBang-festivalens arrangementer; alle konserter og forestillinger strømmes nemlig via deres Facebookside!

Kommentarer

kommentarer