Den lille prinsen i Blackbox

De flinke barna på musikalteater ved Halden kulturskole setter opp Den lille prinsen for lokale barneskoleelever i Blackbox som avslutningsforestilling for teateråret 23/24.

Inne i Blackbox er det mørkt, og i taket henger en hel stjernehimmel. Jeg setter med ned ved en av stolradene langs veggen i Blackbox sammen med en særdeles veloppdragen gjeng med småfolk fra Låby skole. Snart kommer en like veloppdragen gruppe fra Montessori, og straks er stykket i gang.

Den lille prinsen bor på Asteroide B612, og den vakre rosen er hans venn. Eller er han? Kanskje. Men venner må man ta godt vare på, det får den lille prinsen også erfare. Snart forlater han sin egen asteroide for å lete etter en ny venn. Men det blir ikke lett.

Den lille prinsen møter en flyver som har kræsja.

Kan det være den forfengelige mannen som skal være prinsens nye venn? Men kjendisen vil helst ha applausen og oppmerksomheten helt alene, så kanskje ikke. Kongen er mest opptatt av å befale, og egner seg kanskje ikke for dype vennskap. Prinsen søker videre.

Superstjerna er mest opptatt av å skinne selv.
Den lille prinsen lærer mye på reisen, og til slutt reiser han tilbake til sin egen asteroide.

 

Halden kulturskole er så heldige å ha Maren Eikli Hiorth som teaterpedagog, hun har guidet denne barnegruppa gjennom året. Maren er fornøyd med forestillingen, og synes barna har gjort en kjempefin jobb.

Hvorfor akkurat den lille prinsen?

– Det er et av mine favorittstykker. Det er litt som en gåte, jeg skjønner aldri helt hva det handler om. Når jeg tror jeg har løst gåten så dukker det allikevel en ligning som gjør at det ikke går opp.

Den lille prinsen møter en lur rev.

Dette er en adaptert versjon av Den lille prinsen, som Maren laget sammen med den første dramaklassen sin på Halden videregående.

– Noen av originalsitatene er med, og jeg synes det er ekstra fint å høre de store dype tekstene om liv og tid og død bli sagt av barn. Det er jo det som er vakkert med Den lille prinsen.

Rektor ved Halden kulturskole Magdalena Sendrowicz er veldig fornøyd med at kulturskolen kan tilby musikalteater, og ikke minst fornøyd med Maren som lærer.

– Dette var kjempegøy! Jeg var bak i kulissene før forestillingen, og det har nok vært mye nerver i forkant. Maren er så flink, og guider barna gjennom alle kriser og nerver.

Magdalena og Maren foran den lille prinsens stjernehimmel.

Det er venteliste på musikalteater på Kulturskolen, men det er bare å sette seg på lista hvis man er interessert!

Halden kulturskoles nettside finner du her!

 


 

Skuespillere:

Mio – piloten

Isabel og Amanda: Den lille prisen

Maja: Lampetenneren

Tiril: Kongen

Amina: Tiden og reven

Nova: Rosen og Superstjernen

Assistent: Emmy Holter-Tollefsen og Sindre Wilhelmsen

Lyd: Sindre Dahle

Lys: Espen Grønvold

Produsent: Halden Kulturskole/Magdalena

 

 


 

 

 

Kommentarer

kommentarer