Den lille frosken i Black Box

Sola varmer litt, men det er fortsatt kaldt når vi tusler inn til Black Box for å se «Skogen i Hjartet», et teaterstykke for barn basert på poesi av forfatteren Hanne Bramness. Og litt som vårsola ute kjemper mot kuldegufsa, sånn begynner også denne historien.

Vi følger en liten frosk. Han har vært så kald, men nå kjenner han vårsola varme og ser snøen forsvinne. Den hvite snø-kåpa som skuespiller Cecilie Jørstad har på seg ligger over hele scenen, men nå dras den bort og skogbunnen kommer til syne.

Her kan frosken hoppe fritt, få varmen i kroppen, finne kjærligheten og rett og slett leve livet. Her er hjemme. Cecilie Jørstad er alene skuespiller i «Skogen I Hjartet», men hun er ikke alene på scenen. Med seg har hun Joel Ring på kontrabass. Den rolige stemmen til Cecilie fører oss gjennom er år i froskens liv, med hopp og sprett, nydelig koreograferte bevegelser til musikk fra varmer kontrabasstone blir vi med på reisen.

Lyssettingen, musikken, det enkle, men allikevel så kraftfull uttrykket til frosken gjør at vi sitter som tente lys gjennom den lille forestillingen. Stykket er egentlig beregnet på barn i barnehagealder, men det kan muligens endre seg. Det kommer an på responsen fra publikum forteller Cecilie etter forestilling.

Det kan være at det er ment for barnehagebarn, jeg ser den gjerne én gang til for «Skogen i Hjartet» er en fantastisk vakker forestilling.

Nøkkelroller i Hjartet i skogen:

Basert på poesi av forfatter Hanne Bramness

Skuespiller: Cecilie Jørstad

Musiker: Joel Ring

Bevegelseskoreografi: Yvonne Wiche Levinsen

Lysdesign: Agnethe Tellefsen

Scenografien: Biba S. Jelusic og Yifan Wang.

Kostyme: Yifan Wang.

Tekniker: Carl-Olof Fält.

 

Alle foto: Hanne Bærkas-Buer.

 

 

Kommentarer

kommentarer