Den klassiske gitarens dag på Vannvogna

Lørdag 1. februar inviterer Halden kulturskole, musikklinja på Risum og Vannvogna Konsert & Kunsthall til gitarkveld på Vannvogna i gågata.

På søndag markeres Den klassiske gitarens dag over hele Norge. Her i Halden tjuvstarter MDD og kulturskolen feiringen, og byr på gitarkveld på Vannvogna allerede lørdag kveld. 25 utøvere i alle aldre skal stå på scenen i løpet av kvelden. På det meste er de 20 stykker på scenen!

Det er faglærer og gitarlærer på MDD og Halden kulturskole Rolf Erichsen som er initiativtager til å feire gitarens dag i Halden. Det er den første gangen Den klassiske gitarens dag blir markert i Halden.

-Jeg gjør jo dette først og fremst fordi det er gøy, sier Rolf, men også for å koble Risum og kulturskolen sammen. Publikum får oppleve gitarensembler og solister fra både fra musikklinja på Risum  og Halden kulturskole. Lærerne, som også er profesjonelle utøvere, vil også fremføre solo og ensemblestykker.

Lærer Rolf, med musikklinje-elever Daniel og Kaja.

-Den klassiske gitarens dag arrangeres for å løfte fram dette flotte instrumentet som kjennetegnes med gitarer med nylonstrenger, og spilleteknikk som kan gjøre gitaren til orkester med rike flerstemte og rike nyanser, sier Rolf.

Nå tror kanskje noen at dette blir en sjangermessig smal kveld. Men da tar de feil.

-Mange forbinder ofte klassisk gitar med spanskinspirert musikk, sier Rolf, og det blir det på Vannvogna lørdag, men det blir også mye mer! På programmet står alt fra wienerklassisme, nasjonalromantikk, tango, flamenco, improvisasjon, Carcassi, Dyens, Grieg, Piazolla, Herbie Hancock, Thelonious Monk, originalkomposisjoner og transkripsjoner. Et rikt spekter av utrykk!

Vannvogna Konsert- og kunsthall, ved Tanya og Emil Stang Lund, er hovedsponsor for gitarkvelden på Vannvogna. De stiller med både lokaler, lyd og lys.

-Vi er veldig takknemlige overfor Tanya og Emil på Vannvogna, sier Rolf, de stiller opp med alt vi trenger.

Risum Gitartrio, som består av MDD-elevene Kaja Ramdal, Christian Brynildsen og Magnus Kallar, er et av ensemblene som skal fremføre noen stykker på Vannvogna lørdag kveld.

Risum Gitartrio: Christian, Kaja og Magnus.

-Vi skal være mye på scenen, forteller Christian, vi skal jo spille syv stykker hver. Tre gitartriostykker, tre orkesterstykker og ett soloinnslag hver.

Hva slags sjangre blir det?

-Vi spiller noen klassiske stykker, forteller Magnus. Og så blir det noe moderne. Folk blues, litt flamenco. Noe latino/folk.

Er dere nervøse?

Gitartrioen kikker på hverandre. De ser ikke spesielt nervøse ut.

-Vi har jo spilt de fleste stykkene før, forteller Kaja, det er vel bare solostykkene vi ikke har spilt offentlig før.

-Litt nervøs for solostykket kanskje, sier Magnus. Men det ordner seg.

Lørdag 1. februar altså dere; Den klassiske gitarens dag på Vannvogna! Konserten starter klokken 18 og varer til 20.30. Gratis inngang!

 

 

 

 

Forsidebildet viser Rolf med elevene Daniel, Kaja, Christian, Jonas, Magnus og Ellen.

 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer