Selger strøbokser for en femtilapp

Det er glatt i Halden på vinterhalvåret, og det skal holde hardt å ikke gå på trynet en gang eller to i løpet av sesongen. Wenche Erichsen & Co. på Frivilligsentralen gjør det de kan for at folk skal holde seg på beina.

Hun har ramla selv, på vei inn til Frivilligsentralen en morgen nå på nyåret.

-Det første jeg sjekka var om noen så det, ler Wenche, og så måtte jeg sjekke om noe var brukket. Men det gikk bra.

I går strødde hun rundt Frivilligsentralen, og i dag startet hun med å selge strøbokser med knust singel og leca. Det er bare å komme innom Violgata 14 og kjøpe. Boksene koster en femtilapp, og hvis du kommer nedom Frivilligsentralen for å kjøpe en boks får du to for prisen av én. Refill kan du komme innom og få gratis.

-Når våre frivillige er ute og besøker folk rundt om kring så tar de med seg en sånn strøboks, forteller Wenche. Er vi på omsorgsboliger eller andre steder så tar vi med oss strøbokser for å dele ut.

Wenche foreslår at man har boksen stående innafor døra.

-De fleste fallulykkene skjer jo rett utenfor døra til folk. Jeg hørte om en som ramla på vei til garasjen for å hente strøsand. Har du boksen i gangen så er du trygg. Vi bor jo i et utsatt område, det veksler mellom kaldvær og mildvær hele tiden.

Boksene er små, og Wenche har et forslag til folk som er avhengig av rullator for å bevege seg utendørs:

-Putt boksen oppi kurven på rullatoren, sier hun, den er såpass liten at det er plass til den der. Den har et fint håndtak å holde i, og er lett å bære.

Liten og hendig strøboks til glatte forhold.

Er man ute og ruller med rullatoren og strør litt så gjør man jo litt samfunnstjeneste samtidig, og sørger for sklisikre fortau for den som kommer etter også. Ikke verst!

Frivilligsentralen kjører også ut strøbokser til dem som ikke kommer seg ned til sentralen for å hente.

-Det blir førstemann til møllaprinsipp på huset her, sier Wenche, vi deler ut bokser til det ikke er flere!

Yngvar Hoffstrøm sysler med strøbokser på Frivilligsentralen.

Til slutt kommer Wenche med en oppfordring:

-Ikke kast boksen etter at den er tom! Tenk gjenbruk, og fyll den opp på ny. Denne kan man bruke i flere år. Alternativt kan man bruke den som treningsmanual, eller til å skvette vann med på sommeren. Her gjelder det å bruke fantasien.

Ellers kan Wenche melde at språkkaféen nå er tilbake på Frivilligsentralen, på vårhalvåret blir det språkkafé på huset hver onsdag mellom tre og halv fem.

-Det er mange som har etterlyst det så nå prioriterer vi det denne våren. I tillegg har vi nå utvidet allsangtilbudet, det blir allsang hver torsdag denne våren.

Les mer om Frivilligsentralens gjøren og laden på deres Facebookside.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer