Deilig jazz i studio

Jeg har savnet å gå på konsert i Athletic Sound. Den lune stemninga i studioet, alt som ligger i veggene, de nære konsertene. Dag Erik Johansens geniale konsertserie «Athletic live» er herved åpna igjen etter Covid, og det var Siril Malmedal Hauge med sitt superbe band som fikk æren av å holde den første konserten foran publikum i studioet på halvannet år. Eller snarere; det var vi som fikk æren av å få se Siril & Co spille.

Jeg sitter ved siden av et stativ med gitarer, har lagt sekken fra meg opppå en forsterker. Under trappa ligger diverse instrumenter. Vi er liksom backstage og frontstage samtidig. Musikerne i bandet forsyner seg med kaffe fra det lille kaffebordet, pianist Ketil Mulelid lurer på om noen av oss i publikum trenger en kopp til. Vi er midt i alt, sammen med bandet, midt i musikken. Og musikken er så sjukt fin.

Kjetil Mulelid på Bösendorferen.
Øystein Aarnes Vik på trommer.
Martin Morland spiller kontrabass.
Torgeir Hovden Standal på elektrisk og akustisk gitar.
Martin Myhre Olsen på diverse saxofoner.

Musikerne Siril har med seg er helt suverene, det er bare å lene seg tilbake i stolen og lukke øya. De glir sømløst fra frijazz til melodiøs og gyngende, stemningsfull mykjazz, og oppå der legger Siril seg med sin deilige silkestemme som ligger som smør i øra. Vokalprakt. Og hun formidler så inni hampen godt. Jeg har lyst til å synke ned i en godstol foran en peis, og høre Siril synge sine historier inn i øret mitt til sola står opp.

Siril Malmedal Hauge med den vakre stemmen.

Akkurat når det har begynt, er det over. Heldigvis har Siril tatt med seg vinyl for salg, sånn at vi kan ta med oss musikken hennes hjem. Vi går ut i den kalde oktoberkvelden med jazz i hjertet. Jeg håper Siril og bandet kommer snart tilbake.

Heia Athletic Live, vi vil ha mer!

 

Kommentarer

kommentarer