Death metal på Vannvogna

Fredag 7. september blir det mørk rock på Vannvogna i gågata, dit kommer nemlig death metal-bandet Insidious Disease.

Vannvogna har vært åsted for rock av den mørkere typen før, senest på Klubbkvelden før årets Tons of Rock.

-Dørene åpner klokka åtte, og det første bandet går på scenen klokka ni, forteller trommeslager i Insidious Disease, Lucass Krzesiewicz.

Det er det polske bandet Over the Under som skal varme opp kåken for Insidious Disease på fredag. Lucass kjenner gutta i Over the Under fra Polen.

-Over the Under har slått Guinessrekorden på antall gigs uten pause, forteller Lucass, i fjor spilte de hundre konserter på hundre dager. Det het 100%Tour. Akkurat nå er de i nærheten av Halden, så jeg tenkte: Hvorfor ikke invitere dem til Vannvogna? Gutta spiller ganske tung rock.

Insideous Disease

Insidious Disease er flere av bandmedlemmene metal-veteraner. Bandet oppsto i 2004, og ga ut albumet Shadowcast i 2010.

-Flere av bandmedlemmene er mer kjent for at de spiller i andre band enn Insidious Disease, forteller Lucass, for eksempel Sven Atle Kopperud som spiller i Dimmu Borgir. Vokalisten Marc Grewe fra Morgoth er en av dem som var med å bygge opp death metal-sjangeren i Tyskland på åttitallet. Shane Embury, som spiller bass, kommer fra Napalm Death, de er også metal-veteraner.

Lucass er det nyeste medlemmet i Insidious Disease. Tidligere slo han trommer for Mork, og var med å opprette Mork som live-band i sin tid. Lucass spilte også med Rövballebandet i to år. På turne med Rövballebandet fikk han en overraskende telefon.

-Vi sto inne i svenskeskogene og var tom for diesel, og så ringte telefonen min. Det var Sven Atle Kopperud, som ringte for å spørre om jeg ville være med og spille med Insidious Disease på Wacken Open Air, den største metal-festivalen i verden.

Lucass trengte ikke lang betenkningstid, han tenkte i fem minutter før han ringte tilbake til Kopperud og sa ja.

-Det er en helt utrolig opplevelse å få spille med Insidious Disease, sier Lucass, det er mange store musikere der. Jeg har vokst opp med mange av de banda de kommer fra, og har platene deres i hylla mi hjemme.

Mer metal til Halden

Vannvogna er ennå ikke ferdig pusset opp, men Emil og Tanya Stang Lund åpner gjerne dørene for konserter underveis i oppussingsprosjektet. De rydder unna isolering og verktøy og rigger seg til med bar, dørvakter og alt som skal til. Lucass skryter av Stang Lund, og har tro på Vannvogna som fremtidig kulturarena.

-Vannvogna kommer til å bli det beste musikk-lokalet i Halden, sier Lucass, ja i hele Østfold. Engasjementet til Emil og Tanya er helt utrolig, og de vet veldig godt hva de gjør. De bygger et lokale som er optimalt både lydmessig og konsertmessig. Kanskje denne konserten kan bidra til at Vannvogna blir etablert som konsertlokale i Halden.

Lucass synes Tons of Rocks sorti fra Halden er tragisk, men velger å se fremover og være håpefull for Halden på rock-fronten.

-Jeg har arrangert egne private festivaler før, forteller han, og har flere planer og håp om å få mer metal til Halden.

Insidious Disease er: Marc Grewe på vokal, Sven Atle Kopperud på gitar, Terje Andersen på gitar, Shane Embury på bass og så Lucass da, på trommer.

Insidious Disease + Over the Under altså dere, på Vannvogna fredag 7. september klokka åtte. 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer