De vil lære deg kampsport

Er du nysgjerrig på kampsport, boksing og selvforsvar?  Er du en av dem som vil lære mer om en av verdens eldste kampsportgrener MMA? Da bør du ta turen til Halden Bokseklubb og Halden combat Academy 25. mars. 

Halden har mange idrettsklubber og to av aktørene, Halden Combat Academy og Halden bokseklubb, har nå slått seg sammen for å gi et best mulig tilbud til haldenserne. Angela Tryggvason forteller om en klubb med mange partiet og utøvere, men det er plass til flere.
– Vi startet opp i 2013 som en ren Gracie jiu jitsu-klubb. Nå i 2017 har vi tatt over driften av Halden bokseklubb slik at vi alle trener under samme tak. Samtidig har vi startet opp et eget parti i MMA og startet et barneparti fra 5 år og oppover, sier hun. De har etablert seg i lokalene der Spenst var tidligere i Sykehusgata.
– Vi har opplevd stor vekst siden vi flyttet hit og tilbyr nå flere partiet og barneparti. Vi har medlemmer fra 4 år og oppover i 60-årene. Det er veldig gøy, vi ønsker å være en klubb hvor alle føler seg velkomne og kan komme å trene slik de er. Det føler jeg vi har fått til.

17410198_10154940811500169_71943595_n

Ønsker seg flere jenter
Et av partiene de tilbyr er Gracie jiu jitsu. For de som er godt kjent med dette er det den brasilianske formen de tilbyr, som den kjente Gracie-familien utøver det.
– Gracie jiu jitsu-pedagogikken fokuserer helt og holdent på selvforsvar. Helio Gracie endret sporten betydelig da han tilpasset den til sine egne fysiske svakheter. Han måtte stole på teknikk og balanse i stedet for styrke og smidighet. Slik ble Gracie Jiu-Jitsu skapt, forklarer Angela. De ønsker seg flere jenter på treningene siden dette har fokus på selvforsvar.
– Gracie jiu jitsu er en selvforsvarsform som er basert på at de svakere skal klare seg mot en sterkere motstander. Vi her i Halden har dessuten et nært samarbeid med gracie jiu-jitsu skolinn i Reykjavik, Island og Moss bjj.

Hun forklarer engasjert om Professor Pedro Sauer.
– Skolen ledes av Professor Pedro Sauer som har 8.grads svart belte fra Helio Gracie. Professor Sauer har trent i over 40 år ved siden av menn som Rickson, Royce Royler, Rorion og flere. I 2006 ble han kåret til verdens beste trener, i den største meningsmålingen som er blitt gjennomført på verdensbasis. Skolen følger Gracie Jiu-Jitsus opplæringsplan som var designet av selveste Helio Gracie. Opplæringsplanen består av selvforsvar og bryting, med vekt på selvforsvar som nevnt ovenfor. Fokuset på selvforsvar øker etter hvert som folk «kommer lenger».

Søndag 2.april inviterer de til jiu jitsu-seminar.
– Vi får besøk av Gracie Jiu jitsu Black belt Johann Eyvindsson. Johann har reist mye og har trent med de beste i verden som Ryron Gracie, Rener Gracie , Rickson Gracie, Pedro Sauer , Kron Gracie, Andre Galvao og Allan Manganello. Seminaret er åpent for alle og varer i 4 timer, forteller Angela. Mer informasjon om seminaret og deltageravgift finner du her.

17409701_10154940800775169_894621445_n

Populært med boksing og MMA
Det er ingen tvil om at kampsport i Norge har fått et oppsving med flere ledende idrettspersonligheter som fronter sporten. Det merker de også i Halden Combat Academy/Halden Bokseklubb.
– Vi har nettopp startet med å tilby MMA. MMA er en kampsport med eldgamle røtter og en lang, kronglete og spennende historie. Dens forløper kan spores tilbake til antikken. Mange hundreår frem har den gamle kjempen atter reist seg. I MMA anvendes det flere teknikker og det er forskjeller og restriksjoner i forhold til nivå, forklarer Angela.
– Teknikker som kan anvendes er slag, spark, knær og albuer stående. Forskjellige kast og nedtakninger, så vel som kvelninger og leddlåser på bakken.

25.mars inviterer de til oppstartsseminar for MMA i Halden. Der får de besøk av  to profesjonelle utøvere som skal holde seminaret.
– Dette er for alle som vil prøve MMA, uavhengig av erfaring eller hvilken gren man trenger. Det kommer til å bli gjennomgått litt forskjellig og det blir tid til sparring, sier Angela. Du kan lese mer om seminaret her.

Ønsker du å vite mer om Halden Combat Academy finner du facebooksiden deres her.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer