De kommer tilbake til Brygga

I begynnelsen av mars gjestet Riksteatret Brygga kultursal med forestillingen ”Kollaps i kulissene”. Det ble utsolgt og svært gode tilbakemeldinger fra publikum. Det er ikke hverdagskost at Riksteateret setter opp ekstraforestillinger, men 23. april kommer de tilbake til Halden med den kritikerroste forestillingen.
Foto: Erik Berg

Forestillingen har spilt for fulle hus i hele landet og Riksteatret velger derfor å sette opp ekstra forestillinger i noen av de beste kulturhusene. Daglig leder for Brygga kultursal, Martin Gundersen, kan stolt konstatere at Halden er i kategorien for de beste kulturhusene.
– Det er hyggelig å se at Riksteatrets forestillinger stadig øker i popularitet og besøk. De siste årene har vi hatt nesten bare hatt fulle forestillinger, med noen doblinger, så også denne gangen med Kollaps. Etter en omlegging hos Riksteatret med fokus på noe mer kommersielle prosjekter har de blitt svært så populære, sier han.

Tom Remlov, teatersjef i Riksteatret er naturlig nok svært fornøyd med at de kan tilby ekstraforestillinger.
–Riksteatret skal by på det beste til de fleste, og vår oppgave er å by på forestillinger av høy kvalitet for et bredt publikum. Jeg er glad for at vi klarer å tilby ekstraforestillinger av «Kollaps i kulissene» til noen av våre beste spillesteder, forteller han.
–Når Riksteatret kommer på besøk, skal alle føle at vi er deres teater. Uansett hvor i landet de bor.

Når Kollaps i Kulissene ble spilt i Brygga kultursal 6.mars skrev anmelder Jan de Vibe at det var profesjonelt spilt ”dårlig” teater.
– Handlingen er en slags blanding av en Agatha Christie krim og Hotell i Særklasse. Alle kan være skyldige, da alle har motiv. Men plottet drukner jo i ablegøyene underveis. Skuespillerne får vist at de har både fysikk og stamina og ikke minst timing til ikke å få utført det de skal på scenen. Hege Schøyen som scenearbeider som må steppe inn for den kvinnelige femme fatal, får mye å spille på ettersom hun blir mer og mer varm i trøya som skuespiller. Mye mimikk ut mot salen. Det som imponerte undertegnede mest, var allikevel teknikken. At bilder falt ned når de skulle, at dører, kulisser og rekvisita ramlet over ende i et enestående tempo. Dette kunne nok et amatørteaterlag umulig få til.
Hele anmeldelsen hans kan du lese her.

 

 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer