De gleder seg til å dele låter og historier

Annonse: Onsdag 11.januar kommer det to musikere til Bryggerhuset som har over 100 års erfaring tilsammen. Konserten med Russ Tolman og Stefan John Murphy blir garantert en minneverdig opplevelse for musikkinteresserte haldensere. 

Russ Tolman er kjent fra True West og Russ Tolman Band. Stefan John Murphy er kjent fra Count Vaseline og The Mighty Stef. Sistnevnte band har vært i Halden ved flere anledninger tidligere og er godt kjent for mange haldensere.

Duoen har lagt ut på en turne og med det låtmaterialet de har i bagasjen er det all grunn til å forvente en fin kveld.

Vi har tatt en liten prat med Russ Tolman og han legger ikke skjul på at han gleder seg til onsdagens konsert.
– Jeg tror onsdagens konsert blir interessant og morsom. Stefan er en meget dyktig artist og ”showman” med en utrolig flott stemme. Vi skal spille noe hver for oss og noe sammen, sier han.
Han vokste opp med en far som var sauebonde og en mor som var tidligere burlesque-danser. Tolman sin musikalske interesse startet da han gikk på universitetet og derfra har det blitt et titalls albumutgivelser. Det var på 80-tallet han slo gjennom internasjonalt som gitarist, låtskriver og produsent med bandet True West.
– Jeg har alltid elsket musikk. Da jeg var liten gutt diktet jeg opp sanger i hodet mitt. Som tenåring begynte jeg å spille gitar fordi jeg trodde det var den beste måten å få seg en kjæreste på, sier han med et smil.
– Jeg hadde vel aldri planer om å begynne i band eller bli låtskriver. Tanken på det var for skremmende. Men det er noe med at hvis man gjør det som er skummelt så vokser man som person også.

Tolman har gitt ut album jevnt og trutt gjennom hele 80, – 90 og 2000-tallet. I tillegg har han vært produsent for utgivelser med blant annet The Downsiders, The Popealopes og The Windbreakers.
Hvor henter man inspirasjon gjennom en så lang karriere?
– Jeg inspireres av livet. Hver dag og hvert åndedrag er en gave. Jeg forsøker å skrive låter om følelser og opplevelser jeg har som folk kan kjenne seg igjen i.

Konserten på Bryggerhuset er onsdag 11. januar kl. 20.
– Vi ser frem til en hyggelig kveld der vi kan glede og overraske haldenserne med musikken vår!

Artikkelen er annonsørinnhold fra Bryggerhuset.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer