Danset julen inn

En hel helg ble satt av for at Halden danseskoles flinke elever skulle få vist hva de har lært seg i høst til slekt, naboer og venner. Og hva de kan altså!

Fredag gikk startskuddet for årets dansehelg på Risum vgs, og i en fullpakket Blackbox trykket foreldre, søsken og venner seg sammen på tribunen for å overvære helgens aller første danseshow. Det er som vanlig et imponerende skue når Halden danseskole mekker sammen danseforestillinger, og det er noe for alle. Vi er innom hele følelsesregisteret i løpet av de to timene i Blackboxen. Vi ler, vi blir våte i øya, og vi gisper imponert over krumspring og manøvre. Det er rett og slett to utrolig fine timer.

Disse tøffingene fra Streetkids var så sjukt søte og kule. Danselæreren deres er Sara Stang Møller. Foto: Johannes Granseth.

I tillegg til noen vanvittig sjarmerende småtroll fra Streetkids fikk vi også se en vakker ballett bestående av små alver og feer med vinger og tryllestaver. De kasta et magisk tryllestøv over Blackboxen der de svevde over scenegulvet.

Foto: Johannes Granseth.

Det er på sin plass å gi litt ekstra anerkjennelse Halden danseskoles Showteams 1 og 2, som bød på noen spektakulære numre under helgens juleforestillinger. Showteam-elevene gjør en liten ekstrainnsats i hverdagen for å øve inn sine numre, og det er alltid en stor glede å se hva slags nye dansekreasjoner de byr på. Dansenummeret Lunchtime var en opplevelse, fremført av Showteam 2 rett etter pause. Her får vi en dans som sitter til fingerspissene, utøvd med vanvittig presisjon og smittende innlevelse og humor. Fantastisk.

Showteam 2 viser Lunchtime. Foto: Johannes Granseth.

Dette ikke til forringelse for de øvrige dansenumrene som sto på menyen på helgens danseforestillinger, det er rett og slett imponerende alt sammen.

Som alltid på Halden danseskole er det store kakebord i pausen, pluss loddtrekning med fine premier.

Halden danseskole holdt hoff på Risum vgs hele helgen til ende de, og til sammen mekka de hele fem danseshow for haldenserne denne helgen. Det er jaggu imponerende. Men det skal et helt team for å få det til, og her har dere nøkkelpersonene:

Medvirkende til Halden danseskoles juleforestillinger var:

Dansepedagoger Marie Engen Wang-Hansen, Line Tomter Olsen, Sara Stang Møller og Sverre Magnus Heidenberg.

Koordinator var Catharina Heide Amundsen, og med seg hadde hun assistenten Malén Røsnes.

Lyd og lys var ved Lars Langholt, og teknisk crew var Angelika Klinkrosz og Eva Mena.

De fine bildene er det som vanlig Johannes Granseth som har tatt.

I tillegg har foreldrene til dansebarna selvfølgelig stilt opp, som kioskansvarlige og backstagefolk og mye mye mer.

Kommentarer

kommentarer