Danser for nettvett

Når åttendeklassingene ved Rødsberg ungdomsskole blir utfordret til å lage en kampanje for nettvett er det utrolig hva de kommer opp med. Kreativiteten lever på Rødsberg!

KanDusi ble invitert til å sitte i juryen da Ungt Entreprenørskap (UE) arrangerte innovasjonscamp på Rødsberg ungdomsskole, og dette takket vi naturligvis pent ja til. Temaet for kampanjen var nettvett.

Det er onsdag morgen, og samtlige åttendeklassingene på Rødsberg ungdomsskole har stuet seg sammen i musikkrommet på skolen. Denne onsdagen skal åttende trinn  på skolen få testet kreativiteten sin, de skal nemlig lage en nettvettkampanje. Og det på bare én dag! Kommunikasjonsrådgiver i Halden kommune, Henrik Meyer, har fått jobben med å holde et lite foredrag før dagens oppdrag blir avslørt for åttendeklassingene.

-Jeg er teknologioptimist, sier Henrik, jeg mener at internett og sosiale medier gir oss fantastiske muligheter. Men det gir oss også noen utfordringer. Og disse skal jeg snakke litt om.

Det er tyst i musikkrommet mens Henrik prater, ungdommene lytter. Etter foredraget presenterer Kathrine Tallis dagens oppdrag: Dere skal lage en kampanje for nettvett, og vinnerens kampanje blir gjennomført her på Rødsberg!

Trykk på bildene for større versjoner:

Åttendeklassingene forlater musikkrommet for å gå i grupper og jobbe med oppdraget sitt. 18 grupper skal konkurrere om å komme opp med den beste idéen til en kampanje for nettvett.

Kathrine går fra gruppe til gruppe og sjekker hvordan arbeidsprosessen forløper seg. Det jobbes intenst i de ulike klasserommene:

Klokka har blitt ett, og nå skal ungdommene vise frem kampanjeforslaget sitt for to juryer. Kathrine Tallis fra UE og sosiallærer ved Rødsberg Ole Jakob Stensvik sitter i den ene juryen. Rådgiver ved Rødsberg, Laila Omberg, og jeg utgjør den andre. Vi rigger oss til i et klasserom og venter spent på gruppene. Idéene skal bedømmes blant annet ut fra kreativitet og gjennomførbarhet, men presentasjonen i seg selv skal også telle når vi gir gruppene poeng.

Det er ingen grunn til å frykte fremtiden, det må vi bare ha sagt med en gang. Dagens åttendeklassinger har hodet på rett sted, de er våkne og engasjerte. Og kreative! Slik er i alle fall ståa på åttende trinn på Rødsberg. Den ene gruppa etter den andre entrer juryrommet med catchy slagord og gjennomtenkte logoer. Selv om ikke alle kampanjene er like gjennomførbare er de klekket ut med engasjement og kreativitet. Det er mange grupper som imponerer oss denne ettermiddagen, men det allikevel én gruppe som raskt skiller seg ut.

Etter at jeg og Laila har blitt enige om hvilken gruppe vi mener skal gå videre til finalen, haster vi bortover skolekorridorene for å konferere med den andre jurygruppa. Sammen snakker vi oss enige om hvilken gruppe som bør stikke av med seieren, og så bærer det ned til musikkrommet igjen. Der sitter hele trinnet og venter spent.

Kathrine annonserer andreplassen. Gruppa hadde laget en kampanje som gikk på å hver uke kåre én elev som viste god digital adferd. En god idé! Så skal vinnergruppa annonseres. Noen av elevene klapper hendene på knærne og lager drumroll. Vinnergruppa ropes opp, og jentene i gruppa hopper opp fra stolene sine.

Den stolte jentegjengen i gruppa går opp til tavla:

Førsteplass! Mathilde, Aurora, Anna og Andrea. Paula var også med i vinnergruppa men hun var ikke til stede da bildet ble tatt.

Jentene hadde laget en nettvett-dans, som de gjerne vil lære bort til skolen. De hadde også skrevet en sang som hører til dansen. Det hele var utrolig catchy og engasjerende, og veldig imponerende satt sammen. Presentasjonen var upåklagelig! Slagordet deres er: @lt huskes!

-Dere er virkelig kreative, sier Kathrine Tallis til jentene, dere har fått til noe som er både fengende og gjennomførbart.

Trykk for større bilder:

Vi satser på at dette blir den nye BlimE-dansen vi, og i mellomtiden så håper vi å få se en lokal flashmob eller to rundt i Haldens gater danse frem dette viktige budskapet.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer