Dansens Hus har åpent!

Endelig har Dansens Hus åpnet dørene! Nå skal huset fylles med dans;  ballett, jazz, moderne dans, breaking, hiphop og step og alt det andre fine Halden danseskole har å by på.

Lørdag var den store åpningsdagen for Halden danseskoles nye tilholdsted i Svenskegata: Dansens Hus!

– Det ble en utrolig fin og spesiell dag, forteller leder for Halden danseskole Sara Stang Møller. Det hele ble åpnet med at vi ble ønsket velkommen av prosjektleder for Dansens Hus, Sverre Magnus Heidenberg, før Showteam viste en dans laget spesielt for anledningen.

Prosjektleder for Dansens Hus; Sverre Magnus Heidenberg. Foto: Johannes Granseth.
Showteam! Foto: Johannes Granseth

Videre fulgte taler fra Halden Kommune ved Linn Laupsa, Halden Kulturråd ved Johnny Nilsen, Sparebankstiftelsen DNB ved Øystein Undrum og Sparebank1stiftelsen Halden ved Kjell Hagen. De fikk alle klippe hver sin røde snor.

Kulturrådsjef Johnny Nilsen. Foto: Johannes Granseth.
Varaordfører Linn Laupsa. Foto: Johannes Granseth.
Sparebankstiftelsens Kjell Hagen. Foto: Johannes Granseth.
Øystein Undrum fra DNB-stiftelsen. Foto: Johannes Granseth.

Da den siste snoren var klippet, ble det omvisning rundt i bygget i kohorter. I begge salene ventet en dansevisning for publikum. I sal 1, eller den grønne salen, vanket det en gjesteopptreden i anledning nyåpningen.

– Her fikk vi se en oppvisning med to av Halden danseskoles tidligere elever, forteller Sara. Aurora Itland og Carl André Johansson, som begge jobber som profesjonelle dansere, tok oss med inn i et nydelig moderne jazz-landskap, med utdrag fra forestillingen Carl André satte opp tidligere i høst.

Carl André Johansson og Aurora Itland. Foto: Johannes Granseth.

I sal 2, også kjent som den lilla salen, ventet en av Halden danseskoles egne grupper: Stepp 2!

Stepp 2! Foto: Johannes Granseth

– De viste oss dansen de fremførte på juleforestillingene koreografert av Rebekka Undrum, forteller Sara. Det var utrolig stas! Hele veien ble kohortene fortalt om prosessen rundt byggingen, og planene videre. Kake ble det også!

Foto: Johannes Granseth.

Sara og Sverre er veldig fornøyde med å flytte inn i moderne og nyoppussede lokaler i sentrum.

– Det føles både uvirkelig og helt fantastisk på en gang, forteller Sara. Det er noe vi har jobbet mot i flere år, så det å plutselig være der er som en drøm.

Foto: Johannes Granseth.

Hva betyr det for danseskolen at dere får flytte til mer moderne lokaler?

– Dette betyr enormt mye. Her får vi dekket alle behovene våre, med både speilvegger, ballett-barrer, nytt musikkanlegg og generelt god plass til å vokse som skole. Her skal vi utvikle oss og la dansegleden få blomstre enda mer.

I januar åpner Halden danseskole et nytt tilbud, nemlig Stepp for voksne (18+).

– Kurset ledes av dyktige Mari Marie Nyvoll, forteller Sara. Hun pendler til oss fra Oslo for å undervise. Hun har lang erfaring med stepping og er en del av et eget steppe-kompani i Oslo. Man trenger ikke å ha danset før for å prøve seg! Det blir garantert gøy!

Sara Stang Møller klipper snora utenfor Dansens Hus. Foto: Johannes Granseth

Danseskolen har gratis prøvetimer denne uka.

– Jeg må også nevne kurset vi startet før jul i break, sier Sara. Der har vi fått med oss en ekte B-girl – breake-jente – i Annette Olsen. Hun kom på 3. plass i NM og deltar jevnlig i ulike battles.

Annette har startet Norges foreløpig eneste breake-crew for jenter.

– Det er utrolig kult at vi får en slik ressurs hit til Halden og danseskolen, sier Sara. Breake-gruppa imponerte stort på juleforestillingene med alt de hadde lært på bare 14 uker. Jeg håper flere kan tenke seg å teste ut kurset.

Her kan du sjekke ut Danseskolens kurstilbud!

 

Kommentarer

kommentarer