Dansens dager Halden 2023

29. april 1982 etablerte International Dance Committee – ITI, Unesco,den internasjonale Dansens Dag som en markering av all dans. Målet med dagen er å løfte frem verdien av dansekunst og betydningen dans kan ha både for et samfunn og for enkeltindividet, samt jobbe for å gi dans et bredere publikum.

15 ÅR MED DANSENS DAGER I HALDEN 
Vi i Dansens Dager Halden feirer dansen også i år, nå for 15. gang. Denne gangen på selveste dagen – LØRDAG 29. APRIL. Det hele arrangeres på Kulturhuset og vi har masse på programmet for barn, ungdom og voksne.

GRATIS DANSEKURS

Vi gjentar suksessen fra i fjor med dansekurs for alle målgrupper gjennom 9 ulike workshop à 45 min. Du trenger ikke å ha danset før. Det eneste du trenger er behagelig treningstøy og være klar for en 45 min workshop i ulike dansestiler:

: 12:00
Sal 1 : HipHop / 1. – 4. trinn
Sal 2 : Barnedans / 5 – 7 år
Sal 3 : Dansens Dager Dans / 12+

KL.: 13:00

Sal 1 : Ladies Only / 18+
Sal 2 : Duett / Erfaren dansere
Sal 3 : Dansens Dager Dans / 12+

KL.: 14:00
Sal 1 : Moderne / Erfaren dansere
Sal 2 : Stepp / 12+
Sal 3 : Jazz / 1. – 4. trinn

Alle kursene er helt GRATIS, ingen påmelding – det er bare å møte opp!

EN FELLES FESTFORESTILLING

Vi feirer dagen felles med mange andre, hvorpå en felles danseforestilling der alle danseskoler og dansegrupper blir representert. Her kommer det dansere fra Halden Kulturskole,
Halden Danseskole, Danseloftet, Strømstad Kulturskole, Verdensbro, Dansegruppen Deadly Sins og Østfold Dansekompani Ungdom. Festforestillingen starter kl 15:00 og arrangeres i 1. etg
i Kulturhuset.

PROFESJONELLE PÅ BESØK 

PANTA REI
Under workshop kommer det profesjonelle dansere fra Dansekompaniet PantaRei å avholder workshop i Duett og Moderne. Danserene Oliver Sale og Ellinor Staurbakk kommer og avholder
workshop og skal vise en duett under festforestillingene.

Panta Rei. Foto: Neil Nisbet.

OSLO TAP CREW
Vi er så heldige Oslo Tap Crew på besøk under Dansens Dager – Halden. Her har vi Norges fremste steppdansere som skal vise oss to innslag for oss under festforestillingen. Dansere:  Anneli Moe, Rebekka Undrum og Mari Marie Øynæs Nyvoll


BARNETEATER

Dansens Dager Halden inviterer til en fantastisk forestilling med «SPRENGT TEATER». Her møter du de to klovnene Vidar og Iveranna som igjennom både teater, dans og musikk skal fortelle «verdens beste historie» Men de rekker bare å komme til «det var en gang» før det sier stopp.. Og hvem er vel ikke bedre til å hjelpe de en de fantasifulle barna i publikum?

Møter de et HIP-HOP monster? Eller kanskje en ballerina-løve? Det er bare barnas fantasi som setter de grensene. Passer best for barn mellom 4-12 år.

DANSEKVELD MED KOM OG DANS

«Kom Og Dans» som byr opp til dans fra kl.19 – 21. Folk kan komme som de er, med eller uten erfaring fra pardans, med eller uten partner – alle skal få danse! Det blir ulike stilarter; swing, rock’n roll, bugg, linedans og salsa.
– Ingen påmelding, det er bare å møte opp!

SITAT FRA PROSJEKTLEDER
«Jeg ser frem til denne dagen, den er samlende for dansemiljøet i Halden  men også våre venner fra Strømstad, Fredrikstad og Sarpsborg. Det er en viktig markering for dansen og vi gleder oss til å innta Halden Kulturhus førstkommende Lørdag.»

«Årlig inviterer vi profesjonelle dansere og dansekompanier til Halden under Dansens Dager. Dette er viktig for inspirasjon og motiverer!»

«Vi er veldig takknemlig for våre støtte- og samarbeidspartere. Vi har mottatt støtte fra Halden Kommune og Sparebank1Stiftelsen Halden. Videre er vi helt avhengige av samarbeidet med alle som er med å lage denne dagen sammen med oss!»

Årets deltakere og samarbeidspartnere:

 • Fargespill Østfold
 • Halden Kulturskole
 • Halden Danseskole
 • Kulturhuset i Halden
 • Danseloftet 
 • Strömstad Kulturskole
 • Halden Kulturskole
 • Halden Kommune
 • Halden Kulturråd
 • Kom å Dans – Halden
 • Østfold Dansekompani Ungdom
 • Østfold Internasjonale Teater
 • Dansekunst i Østfold
 • Oslo Tap Crew 

 

 


 

 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer