Dansens dag i Halden!

Lørdag 28. april blir en dag i dansens tegn i Halden, da arrangeres det en storstilt feiring av Dansens dag på nordsiden.

De har gjort det før, og nå gjør de det igjen. Akkurat som forrige gang er det Tanya Stang Lund som er frontkvinne for Dansens dag i halden, men hun er heldigvis ikke alene om arrangementet. I ryggen har hun en gruppe danseentusiaster som også vil være med og markere Dansens dag i Halden, nemlig nemlig Sverre Magnus Heidenberg og Sara Stang Møller (Halden danseskole), Marianne Wallin (Danseloftet) og Mona Baekken (kulturskolen).

Den Internasjonale Dansens dag feires over hele verden den 29. april hvert år, på fødselsdagen til den franske danseren Jean-Georges Noverre (1727-1810), som regnes som grunnleggeren av den moderne ballett. Markeringen ble etablert i 1982 av International Dance Committee (CID; Conseil International de la Danse på fransk).

Danseshow og workshops

Dansens dag i Halden vil by på både danseshow og workshops. Det vil reises en scene utenfor Studio 16 i gågata, der barn og unge fra de ulike dansemiljøene i Halden skal opptre. Showet starter klokken 15. Den proffe dansegruppa Ruby Crew vil avslutte forestillingen på scenen i gågata, og etter forestillingen blir det Street Dance Battle på scenen! Alle barn og unge kan delta og vinne flotte premier.

Halden Drum Corps skal besørge heftige rytmer både på scenen i gågata og ute i gatene på Dansens dag. Foto: Hanne Bærkas-Buer.

Har du noen barn som har lyst til å prøve seg på dans? På Dansens dag holder danseskolene i Halden danseworkshops i Black Box, Halden kulturskole og Studio s 16 mellom 13 og 15. Her vil barna kunne få prøve seg på musikaldans, afrohouse, hiphop og breakdance helt gratis! Programmet for workshoppene finner du nederst i saken.

Ungdomsdisco på kvelden

Man kan vel nesten ikke feire Dansens dag uten litt heftig disco-dansing? Utpå kvelden blir det disco og jamming med DJ Jonas Bjørnstad i byens nye kulturhus Vannvogna i Storgata 16 for alle mellom 13 og 18. Inngang er gratis.

Ungdomsdiscoet åpner klokken 18 og stenger klokken 21. Dette er selvfølgelig et rusfritt arrangement!

Se programmet for workshoppene på Dansens dag her:

Medvirkende til Dansens dag er:

 

Halden danseskole

Danseloftet

Halden Kulturskole

Halden Drum Core

Studio S16

Følg Dansens dag på Facebook da vel!

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer