Dans, popcorn og samvær på Kulturskolen

Dansens dager ble markert på Halden kulturskole med opptredener, saft og popcorn i storsalen på Kulturskolen.

I slutten av april markeres dansens dager over hele verden. På Halden kulturskole inviterte Mona Baekken og hennes flinke danseelever på Dans 1 og Dans 2 elever fra andre gruppeundervisninger til en liten markering av Dansens dager i den store salen på skolen.

– Vi fikk ikke vært med på fellesarrangementet  i helgen på grunn av fravær, forteller Mona Baekken. Men en annen grunn til at jeg inviterte inn til dette var for å skape samhold og styrke elevene mellom.

Glade barn på gulvet! Fra venstre: Emma, Jenny, Ayaan, Edvin og Sigrid.

Det var elever fra Musikalteater, Skapende skriving, Sceneverksted og Sang som ble invitert til dansetreffet i storsalen.

– Det er viktig for dem å komme sammen, sier Mona, og spesielt nå i flukt av pandemien virker det som behovet er ekstra stort.

Elevene fikk presentere det de holder på med i sine respektive undervisningsgrupper.

Tim, Hanne og Tuva går på Sceneverksted! Her viser de frem de fine rekvisittene de holder på å ferdigstille til Kulturskolens forestilling i kultursalen i juni.

Etterpå ble det to flotte dansenumre! Første gruppe ut var Alvetryll, som driver med akrobatikk og dans på høyt nivå!

Emma, Emilie og Julia fra dansegruppa Alvetryll.

Så kom det en liten gruppe dansejenter som fremførte den søte «vi kan sy den»-dansen til musene i Askepott. Dere vet, den sangen der musene og fuglene samarbeider om å sy en ballkjole til Askepott?

Amina, Lita, Amanda, Marie og Diana danser musedansen fra Askepott.

Etterpå ble det avslapning og sosialt samvær til popcorn og saft!

Amina og Jenny koser seg med popcorn.

 

Det øves heftig på Kulturskolen om dagen, elevene forbereder nemlig en sommerforestilling som går av stabelen 12 og 13. juni. Her blir det både musikal og dans og mye annet flott fra de flinke barna som går på Kulturskolen.

– Vi har vært heldige å få låne kostymer fra Kirsti Andersen og Den lokale kulturelle skolesekken, forteller Mona, men vi trenger mer. Vi satser gjerne på gjenbruk, så dersom det er noen der ute som har noe liggende etter barna i skuffer og skap så tar vi mot med stor takk!

 

 

 

Kommentarer

kommentarer