Daniel og Håkon lager juledukketeater

Første søndag i advent kan du gå og se figurteaterforestillingen Julegaven fra Afrika på Vannvogna i gågata. 

Smørbukk og Kari Trestakk venter så fælt på jul. Kan det ikke bli julaften snart? Mens de går der og venter skjer det noe uventet og underlig hjemme hos Smørbukk og Kari: Julenissen setter fra seg presanger utenfor! Et juletre, en kjelke og en stor kasse. På kassa står det at gaven er fra Onkel Fredrik i Afrika.

– Kari og Smørbukk lurer naturligvis på hva som er inni den kassa, forteller Daniel Sandvik, og det gjør julenissen også. Den kassen er ganske tung, og litt bråkete. Men de kan ikke åpne den før på julaften. Det er jo ikke lov.

Jeg møter Daniel nedi det koselige verkstedet hans i Festningsgata, man må gå ned en lang, bratt trapp for å komme fra leiligheten og ned til det lille verkstedet. Der henger Daniels mange strengeinstrumenter, og der har han et lite arbeidsbord der han sitter og limer og maler og syr figurer og dukkeklær.

Daniel i verkstedet sitt. Nissefars lue bare detter av, så han må holde den i henda.
Kari Trestakk er i ferd med å få seg en kjole. Foto: Ellen Midtfjeld.

Daniel og makker fra studietiden Håkon Mørland startet Pianostredet figurteater sammen i 2017, og reiser nå rundt med figurteater i ulike varianter. I disse dager legger de siste hånd på verket på hanskedukkeforestillingen Julegaven fra Afrika, basert på Agnar Mykles eventyr ved samme navn.

– Denne gangen skal vi bruke hanskedukker i forestillingen, forteller Daniel. Vi har alltid drømt om å sette opp en hanskedukkeforestilling. Jeg og Daniel var på et foredrag om Agnar Mykle en gang, der ble hans dukketeaterforestilling Julegaven fra Afrika nevnt. Det ble vi inspirert av. Det er ikke så mange som vet at Agnar Mykle drev med dukketeater, men han var faktisk en pionér når det kom til dukketeater i Norge.

Skal man lage hanskedukketeater må man også ha et skap å gjemme seg i. Når Daniel og Håkon lager figurteater er det jo ikke alltid det er så viktig å gjemme seg, men denne gangen skal vi ikke se snurten av noen av dem. Og hva i alle dager er inni den kassa fra Afrika? Det vil ikke Daniel røpe.

– Men jeg kan fortelle at det blir ganske mye forviklinger og moro med den kassa, sier Daniel, den lever nemlig sitt eget liv!

Etter forestillingen inviteres barn og voksne til juleverksted sammen med Daniel og Håkon! Koselig, eller hva?

Har du lyst til å finne ut hva Kari Trestakk og Smørbukk har fått i julegave fra onkel Fredrik i Afrika? Det må du faktisk ta turen til Vannvogna for å finne ut av. Søndag 29. november er dagen, og forestillingen spilles én gang klokken 13 og én gang klokken 15.

Forestillingen passer for barn fra 4 år og oppover.

HER finner du billetter!

 

Kommentarer

kommentarer