Dagen før dagen på Frivilligsentralen

Lørdag 19. oktober inviterer Internasjonal kvinnegruppe ved Frivilligsentralen til et informasjons-møte der det skal informeres om årets TV-aksjon. Kvinnegruppa vil servere mat og søtsaker fra ulike land. 

TV-aksjonen 2019 står for døren, og i år går pengene fra aksjonen til organisasjonen CARE, som jobber for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. Lørdag kveld, dagen før den store TV-aksjonen, inviterer Internasjonal kvinnegruppe til et informasjonsmøte på Frivilligsentralen fra 15 til 17. Internasjonal kvinnegruppe møtes på Rødsberg onsdag kveld for å planlegge lørdagens arrangement.

-Aksjonsleder for TV-aksjonen i Østfold Renate Holm vil komme på møtet for å fortelle mer om CARE og hva pengene fra innsamlingen skal gå til, forteller Wenche.

Påtroppende ordfører Anne Kari Holm, samt førstelektor ved HiØ Camilla Bjørke vil komme for å fortelle om egne opplevelser etter å ha vært med som opplesere i teaterstykket Seven, som forteller om sju kvinnerettsforkjempere og deres kamp mot urettferdighet.

-CARE sørger for at kvinner i sårbare områder i verden får ta opp lån til å starte egne virksomheter, forteller Wenche, de låner ut kun til kvinner. Hver eneste krone vi samler inn i årets TV-aksjon vil gjøre en forskjell for disse kvinnene. Vi vet også at for hver kvinne vi når, så når vi også flere barn.

Det nikkes rundt bordet. De fleste ser ut til å synes at dette er et godt formål.

Når internasjonal kvinnegruppe ved Frivilligsentralen inviterer til samvær er det stort sett alltid god mat med i bildet, og dette arrangementet er intet unntak. Onsdag kveld møttes kvinnegruppa på Rødsberg for å planlegge lørdagens arrangement, og også denne kvelden var det mat på programmet.

Rundt bordet sitter (fra venstre) Fods Hevsi Ali, Asha Jama, Fatima Selman, Palwasha Kakar, Wenche Erichsen, Anab Mohamed, Esir Ali Mohammed, Zubaida Butt, Zahra Shahrokhi og Izolda Sonishvili.

TV-aksjonen har vært gjennomført hvert år siden 1974 og er blitt en tradisjon i Norge. Aksjonen er verdens største innsamlingsaksjon målt i innsamlede midler per hode og antall frivillige. I dag har Wenche organisert diverse næringslivsledere til å ringe rundt og samle inn penger til årets TV-aksjon. Resultatet fra én dags telefonering, inkludert støtten fra kommunen er svimlende 140 000!

Stian Mjølnerød ringer og samler inn penger til årets TV-aksjon! Foto: Wenche Erichsen.

Kom på informasjonsmøte om TV-aksjonen på Frivilligsentralen på lørdag mellom 15 og 17! Det er gratis inngang på arrangementet, men man oppfordres til å gi en sum til TV-aksjonen. Og dere: Vi har ikke nok bøssebærere i Halden ennå! Meld dere da vel!

Les mer om CARE her.

Meld deg som bøssebærer her!

Gi et bidrag til årets TV-aksjon her. 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer