Dag på nye sommereventyr

For femte gang tilbringer Dag Brandth sommeren i Brottet på Hvaler. I år er det  ”Fløte på nye sommereventyr” som står på plakaten med Nils Vogt i hovedrollen.

Vi tar en prat med Dag torsdag formiddag før turen igjen går til skjærgårdsidyllen på Hvaler. Det er lange dager med prøver, men energien er det ingenting å si på. Konseptet rundt forestillingen forklarer han på både inn- og utpust.
– Monrad Fløte, spilt av Nils Vogt, er en bankmann fra Frogner. Han kommer til Hvaler med sin familie, og er en skikkelig snobb. Han har også med seg kona, spilt av Aina Gundersen, som er en minst like stor snobb som sin mann. Monrad lever i illusjonen om at han er en holden mann, men så skjer det ting som gjør at han møter virkeligheten og derfra oppstår det mange morsomme situasjoner.

I fjor var det  ”Sommerdrømmen” som ble spilt i Brottet, og årets forestilling er en oppfølger av det.
– Jeg spiller Landhandler Bryn. Han er en relativt naiv og glad mann som på mange måter fungerer som den moralske høyborgen på Hvaler fordi han sitter i noen nemnder. Utfordringene oppstår når landhandleren vil frigjøre seg, og Monrad får noen gode ideer, forteller Dag.

Handlingen i stykket er lagt til 50-tallet, og Dag beskriver det som en morsom farse med god musikk.
– Det er utrolig givende å få jobbe sammen med så mange hyggelige og dyktige folk, både på scenen og i kulissene. Vi er en god blanding av profesjonelle skuespillere og amatører, og med lange dager med prøver og forestillinger så er selvfølgelig kjemien veldig viktig.

I tillegg til at det selvfølgelig er inspirerende og spennende å få jobbe sammen med nasjonale personligheter som Nils Vogt og Dag Vagsås er Dag glad for at Ida Frederiksen er med på laget.
– Hun har ansvaret for scenografien, og den er kjempeflott i år. De har bygget opp tidsriktige bygg og fremskaffet flotte rekvisitter. Ida er en veldig dyktig person i teaterverden, sier Dag.

Forestillingen spilles i Brottet på Hvaler, som er et gammelt stenbrott. Stedet ble gjort om til et amfi i 2004. Det betyr at alt skjer utendørs.
– Jeg har et romantisk forhold til Hvaler siden jeg tilbragte mye tid i min barndom her på ferie. Så fort jeg kjører over brua til Kjøkøya får jeg den barnlige gledesfølelsen. Å spille i Brottet i sommer er en veldig fin jobb siden det er utendørs og mye kos. Bortsett fra når det er øsende regnvær. På hver øvelse har jeg med meg fullt regnhyre og gummistøvler, det er en del av sjarmen.

”Fløte på nye sommereventyr” har premiere 15.juli, og spilles til og med 30.juli. Spilleplan og billetter finner du her.

Kommentarer

kommentarer