Curtisen åpner igjen

Fredag åpner Curtisen dørene igjen etter en lang periode med stengte dører på grunn av Covid 19. 

-Endelig, utbryter Sebastian Engh glad når jeg går inn Curtisens kjøkkeninngang onsdag ettermiddag. Endelig skal vi åpne!

Den lille gourmetrestauranten i indre festning satte koronakroken på døren i mars, samtidig med at norske myndigheter stengte skoler, frisørsalonger, puber og grenser. Savnet etter å ta i mot middagsgjester i restauranten har vært stort hos Sebastian.

-Men jeg er privilegert, forteller Sebastian, jeg har heldigvis kunnet fortsette å representere Curtisen på en fin måte ved å holde matkurs for barn og ungdom gjennom neste hele perioden. Responsen har vært enorm. Det ble landsdekkende mediedekning den første uka! Skoleklasser fra hele landet har fulgt kursene, det har vært utrolig morsomt. Jeg har fått lov til å spre matglede, kompetanse og lidenskap selv om restauranten har vært stengt. Jeg synes vi har klart å forvalte vår rolle på en god måte i denne perioden.

Sebastian har fått mange henvendelser fra kunder som har savnet Curtisen.

-Det er veldig koselig å få meldinger om at folk venter på at vi skal åpne igjen, sier Sebastian, mange har gitt uttrykk for at de gleder seg til de kan komme hit og spise igjen.

Det var styret selv som tok valget om å stenge i mars, Curtisen kunne jo i prinsippet holdt åpent hvis de fulgte smittevernsanvisningene.

-Vi følte det var best å stenge på det tidspunktet, forteller Sebastian Engh, det mest dyrebare vi har er personalet og vi ville ta vare på dem. Vi ville ikke risikere at verken noen av våre ansatte eller gjestene våre ble syke.

Sebastian har stadig ringt rundt til teamet sitt mens restauranten har vært stengt.

-Heldigvis har ingen av dem blitt syke, sier Sebastian, det varmer hjertet mitt.

Situasjonen er en ganske annen nå enn i mars. Antibac har blitt noe alle har i lomma, og folk har lært seg koronamessig oppførsel etter snart to måneder i lockdown.

-Nå føler vi at situasjonen er mer oversiktlig, sier Sebastian. Vi ser at folk har blitt flinke nå til å ha rutiner på å vaske hender og holde avstand, det har blitt nye rutiner for alle og føles mye mer trygt. Nordmenn har aldri vært så nøye og så forsiktige som vi er nå!

I første omgang nøyer Sebastian seg med å holde åpent kun fredag og lørdag, og da med begrenset personale og kun noen få bord. De fire neste helgene er så og si fullbooket, det er kun noen få bord ledige nå i mai. Folk har virkelig savnet Curtisen.

-Gjestene har vært veldig rause mot oss, sier Sebastian, de har vært veldig støttende. Det varmer virkelig.

Enn så lenge får man ikke sitte flere enn fem ved samme bord på Curtisen, og Sebastian har gått rundt med målestokk for å se til at det er riktig avstand mellom bordene.

Her kan du følge Curtisen på Facebook!

Her finner du Curtisens nettside.

Kommentarer

kommentarer