Countryrock-uke på Sydsiden

Neste uke blir det countryrock uka gjennom på Sydsiden. Onsdag dukker cowpunk-pionér Jason Ringenberg opp for å spille på Reis, og på lørdag kommer vestkystcountry-mann Sam Outlaw for å spille på Bryggerhuset. 

Tom Skjeklesæther har naturligvis en finger med i spillet når to særdeles kompetente countryrock-figurer dukker opp i byen i løpet av en snau uke.

-Til sammen utgjør disse to artistene en liten utilsikta countryrockfestival her i byen, sier Tom. De representerer hver sin gren av countryrocken. Jason Ringenberg fronta det aller første countrypunkbandet i USA på åttitallet, og Sam Outlaws representerer en nyere og litt mer streit Californiacountry.

Singer/songwriter Jason Ringenberg vokste opp på en grisefarm i Illinois. I 1981 flytta han til Nashville og danna alt. countrybandet Jason & The Scorchers.

-Jason & The Scorchers var de første som kobla punk og country sammen, forteller Tom. De tok punkens energi og putta den inn i hardcore Hank Williams-style country. Bandet hadde en kjempehit med sin versjon av Bob Dylans Absolutely Sweet Marie i 1984. De ble svære på åttitallet, jeg var kjempefan. Vi hadde faktisk en norsk fanklubb for Jason & The Scorchers på åttitallet som het Burning Stetson.

Når Jason Ringenberg kommer til Halden neste uke er det imidlertid uten The Scorchers. I disse dager er han ute og promoterer sitt sjette soloalbum; Stand Tall, som ble sluppet i januar 2019.

Absolutely Sweet Marie med Jason & The Scorchers på Roskilde i 1985:

Jason Ringenberg med «God Bless The Ramones» fra albumet Stand Tall:

Sam Outlaw slapp sin første fullengder Angeleno i 2015. Debutplata ble laga i samarbeid med den legendariske countrygitaristen Ry Cooder, og høsta strålende kritikker over hele fjøla. Outlaw har gitt musikken sin labelet SoCal Country; Country med Sør-Californisk spirit.

-Sam Outlaw er en flott viderefører av en fin Californiacountry-tradisjon som strekker seg fra Buck Owens og Merle Haggard via Gram Parsons og Dwight Yoakam, sier Tom. Outlaw er det nye kule leddet i den linja der.

Sam Outlaw kommer imidlertid ikke alene til Halden neste uke. Med seg har han Nashville-baserte singer/songwriter Lydia Luce, som slapp sitt debutalbum Azalea i september i fjor.

Hør Sam Outlaw synge «Ghost Town» her: 

Lydia Luce med låta «Like You Do» fra albumet Azalea her:

Jason Ringenberg spiller på Siste Reis onsdag 18. september klokken 20.00. Billetter finner du her.

Sam Outlaw spiller på Bryggerhuset lørdag 20. september klokken 22.00. Billetter finner du her.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer