Corazon rider igjen

På lørdag skjer det. Corazon inntar scenen i Mikrobryggeriets bakgård og byr på reuinonkonsert for Corazonsultne haldensere. Det ligger an til en reunionfest av de sjeldne.

Idét jeg tar i døra til den gamle Riokjelleren og begynner å gå ned trappa setter de i gang. En svingende, forrykende og drivende god The Black Cloud fyller lokalet. Jeg kjenner hvordan jeg gleder meg sjukt til konsert. Gutta har rigget seg til i det innerste, mørkeste hjørnet av kjelleren, jeg blir stående gjemt bak noen stablede stoler for å høre. Det er umulig å ikke trampe takta med foten.

Når låta er ferdigspilt går jeg frem, og inne i kjellermørket finner jeg Espen Holtan, Morten Gustavsen, Magnus Buer Hansen, Christian Thun Eriksen, Ronald Prang og Freddy Holm ved instrumentene sine. Ole Morten Gimle er på jobb i Oslo Filharmoniske Orkester, og kommer først på fredag. 

Tidsreise til 2006

Det er tolv år siden Corazon var et turnerende band. Hvordan synes gutta det er å spille sammen igjen?

-Det er som en tidsreise, sier Freddy, vi er rett tilbake til 2006. Når vi samles så blir vi tatt tilbake til den tiden, og ingen ting er forandra. Bortsett fra at noen av oss har lagt på seg litt, så er vi de samme gutta vi var den gangen. Humoren er den samme, alt er helt likt. Når vi spiller tar det noen få minutter så sitter det sånn som det gjorde den gangen. Vi blir faktisk litt overraska over hvor bra det låter sjøl.

De andre nikker.

-Det er som Freddy sier, sier Espen. Vi søker oss mot det soundet vi hadde den gangen, og det kommer raskt.

-Det er jo sikkert også fordi vi spilte mye sammen den gangen, legger Morten til, vi spilte jo utrolig mange konserter.

Gutta har ikke helt regna seg frem til akkurat hvor mange konserter de gjorde i Corazon-tiden, men i følge Ronalds overslag er de i hvert fall i nærheten av 250 konserter.

Hvordan blir det å stå på scenen på lørdag?

-Mange av oss står jo ofte på scenen, sier Freddy, men det som blir spesielt på lørdag er at vi er på scenen sammen. Det blir moro å se ansiktene til folk og kjentfolk i publikum når vi spiller låter de kjenner godt. 

Skaff deg en billett

Det er fire år siden gutta sto på scenen sammen sist. Den gangen var det reunionkonsert i kultursalen, for fullsatt sal.

Hva slags respons har dere fått på at dere skal spille konsert igjen?

-Vi har jo solgt over to hundre billetter, sier Ronald, det er jo en ganske ålreit respons.

Det er kun 250 plasser totalt, så den som vil sikre seg en plass på konserten bør raska på og kjøpe billett. Ellers risikerer du å bli stående på utsiden og furte på lørdag.

-Ellers er den generelle responsen hos folk som får greie på at vi skal spille; jøss så gøy, forteller Christian. Folk er veldig glade for at vi skal spille igjen.

-Vi er bare glade for de husker oss vi, sier Ronald.

Om ikke det skulle være noen medisinske årsaker til at husken svikter, tror jeg på min side at haldenserne husker Corazon ganske så bra. Og nå trenger du ikke å huske dem heller, nå kan du faktisk få oppleve dem: Live på scena mellom Kokkekollektivet og Mikrobryggeriet på lørdag. Klokka åtte. Du bør sikre deg en billett, og det gjør du her

Support på lørdag er Living Alma.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer