Coconutfestivalen flyttes til september

The Never-Ending Mind-Expanding Coconut Experience flyttes fra fredag 21. september til lørdag 5. september.

Det skulle egentlig ha braka løs på fredag, men siden værgudene har bestemt seg for å åpne himmelens sluser denne helgen beslutta arrangørene at festivalen skulle flyttes noen uker frem i tid. På den måten slipper vi publikummere å stille i vadestøvler, og arrangørene får tid til å sikre seg et telt i tilfelle det dårlige været skulle slå til i september også.

Dette blir det sjette året på rad for The Never-Ending Mind-Expanding Coconut Experience; endagsfestivalen der «verdens beste backingband» The Salmon Smokers inviterer diverse musikalske gjester til å spille med dem i en sensommersession på Herregårdskaféens atmosfæriske gårdsplass. I år har Smokers invitert ingen ringere en plateaktuelle Luke Elliot til å spille med dem på festivalen. Luke kommer med sitt nyslupne album The Big Wind i baklomma, plata er spilt inn i Kleiva Studio med sjølveste Smokers bak instrumentene. Ta en lytt, det anbefales:

Hvordan skiller dette albumet seg fra det forrige?

– Dette er mer personlig, sier Luke Elliot på telefonen fra Oslo, det ble en helt annen prosess enn med debutalbumet. Med Dressed for the Occasion følte jeg at jeg måtte rope ut til verden, vise hvem jeg var. Det følte jeg at jeg fikk til. Det er mer ro over det nye albumet, jeg har ikke så mye å bevise denne gangen. Men det har tatt tid. Musikken kom lett til meg denne gangen, vi hadde all musikken på plass før jeg hadde skrevet en eneste strofe. Teksten var verre å få til. Jeg skrev om tekstene mange, mange ganger før jeg ble helt fornøyd.

I dette intervjuet forteller Luke Elliot mer om prosessen med The Big Wind. 

I mai slapp Luke Elliot albumet sitt her på SjokkRokk i Blokhusgata. Sommeren som fulgte ble rar.

– Ingen ting ble som jeg hadde tenkt, jeg har jo ikke fått spille musikken mitt foran publikum. Jeg var booket inn til mange festivaler og jobber i sommer, men alt har blitt avlyst. Siden albumet har fått god presse i Europa har platesalget gått ganske bra, men det føles ikke riktig å ikke få spille live. Jeg vil ut og spille musikken min foran folk, og det får jeg ikke nå. Det har vært et stort tap.

Til tross for at koronaen har festet sitt klamme grep her til lands planlegger Luke noen spillejobber fremover allikevel. Lørdag 19. september blir han å se på scenen på Krøsset, denne gangen får du se Luke alene ved pianoet. Soloopptredener er enklere å booke i disse dager.

– Det er en helt annerledes måte å spille låtene på, men jeg liker det. Det blir mer nakent og sårbart, men fint.

The Never-Ending Mind-Expanding Coconut Experience blir garantert årets siste store utendørskonsert, har du råd til å gå glipp av dette? Hvem vet når vi kan gå på konsert sammen igjen…

– Jeg kan nesten ikke vente, sier Luke, jeg ser virkelig frem til denne konserten. Det er jo litt spesielt for meg å spille i Halden, siden det er her plata ble til. Og det blir fint å gå på scenen med det bandet jeg spilte inn plata med også, det er ikke så ofte vi får spilt sammen.

Lørdag 5. september altså dere, The Never-Ending Mind-Expanding Coconut Experience på Herregårdskafeen! Johan Berget varmer opp før Luke Elliot og The Salmon Smokers går på.

Billettene til festivalen koster 400,- kr. Ta kontakt på mail til ack@halden.net eller 92600712 for billetter.

 

Kommentarer

kommentarer