Coconut i Woodstockdrakt

For det femte året på rad drar Tom Skjeklesæther og The Salmon Smokers i gang The Never-Ending Mind-Expanding Coconut Experience på Herregårdskaféens tun. I år er festivalen en tribute til Woodstock, som fyller femti år i disse dager.

Coconut-festivalen har blitt en sensommerlig musikk-happening i Halden. Når kveldene mørkner og folk er tilbake fra ferie avslutter vi gjerne sommersesongen med en siste utekonsert i idylliske omgivelser ved Herregårdskaféen.

-Dette blir det femte året vi kjører endags mini-festivalen Coconut på Rød Herregård, forteller Tom Skjeklesæther. Siden Coconut faller på samme helg som Woodstock for femti år siden fant vi raskt ut at vi skulle gjøre en temavariant av festivalen i år. Det betyr at Salmon Smokers kommer til å gjøre et utvalg sanger som er kjent fra festivalen.

I år blir altså Coconut Woodstock-farga fra ende til annen, det skal kun spilles låter som ble spilt på den legendariske festivalen i -69. Hele ti gjesteartister skal være med og feire femtiårsdagen. Vi nevner i fleng: Luke Elliott, Hege Brynildsen, Monne, Dag Brandth, Truls Sæther, Anders Svendsen, Robert Moses og Anoop Chowdhury.

-Det blir utrolig mange bra vokalister. Og så blir det support med Maria Bakken Band.

Anne Sofie Heidenberg har tegna årets Coconut-plakat. Noen som synes plakaten ser kjent ut? Prøv å google «Woodstock poster», så får du se. Av opphavsrettsmessige grunner kan vi ikke vise originalen her. Vi nøyer oss med å påpeke at Annes variant definitivt er den kuleste.

Kan du nevne noe vi får høre på festivalen?

-Vi kommer nok til å gjøre noe Santana, Hendrix, Guthrie. Det blir noe Crosby Stills Nash Young. Canned Heat, kanskje Ten Years After. Dere kommer til å få høre mange av de kuleste og mest kjente låtene fra Woodstock. Og jeg tror ikke jeg avslører en stor hemmelighet hvis jeg røper at Freddy Holm skal være Hendrix til slutt.

Endagsfestivalen har vært godt besøkt i de fire årene de har holdt det gående. Det har vært hippie-stemning på Coconut før, men i år skal Woodstock-stemninga spikres ytterligere.

-Vi håper folk stiller med Woodstock-spirit, sier Tom, finn frem slengbukser og pannebånd, runde solbriller og tie dye-skjortene. Vi skal hippie opp festivalområdet så godt vi kan.

Tar du på deg slengbuksene du da?

-Hehe, neppe. Jeg vet ikke om jeg har noen av dem igjen.

En gang i tiden var slengbukser de eneste buksene man fikk kjøpt i Haldens butikker.

-Det jeg husker best fra slengbukse-tida er at jeg fikk et par slengbukser sydd inn av en venninne, sånn at de skulle passe til cowboystøvlene mine. Jeg kjøpte de første cowboystøvlene i Norge, de var egentlig utstillingsvare hos Frank Warner i Oslo og ikke til salgs. Jeg insisterte på å kjøpe dem. Vi kjørte jo litt sånn Eagles-stil på den tida. Men jeg måtte ha rette bukser til støvlene, og det var rett og slett ikke å oppdrive i butikkene. Så da måtte jeg få sydd om et par slengbukser. Det var et helvete å sy dem inn fra slengbukse til rette ben.

New Noise #9

Lørdagens festival blir også slippdag for det gjenoppståtte plateselskapet New Noises andre singel i år. Den første singelen ble sluppet i juniBlack & White Town med Kalle Storm Andersen. New Noise har som mål å slippe fire singler i året, to opptrykk av eldre lokal musikk og to nyinnspillinger med aktuelle haldenband.

-Iain Matthews & The Salmon Smokers Woodstock blir andre utgivelse for nystartede New Noise Halden, forteller Tom. A-sida er en 2019-modernisering av Joni Mitchell-sangen som Matthews Southern Comfort hadde en gigant-hit med i 1970. Det ble 1. plass i England og 35 000 solgte singler om dagen da det begav seg. B-sida er enda en av Matthews store sanger fra 70-tallet, egenskreven, som ikke blir med på vinyl-versjonen av albumet som kommer senere i høst.

Woodstock. På Salmon Smokers-vis:

Legenden Matthews var vokalist i den engelske folkrockgruppa Fairport Convention fra 1967 til 1969. I -69 forlot Matthews bandet og dannet sitt eget; Matthews Southern Comfort. Senere har Matthews spilt i band som Plainsong, Hamilton Pool, og Hi-Fi. Nå i senere tid har Matthews samarbeida mye med Smokers, og var sist å se på scenen med Smokers på Robert Plant-konserten på festningen i juli. Lørdag får vi altså se dem på scenen igjen, og ikke minst får vi muligheten til å kjøpe Iain Matthews/Salmon Smokers- singelen Woodstock på vinyl. Hvis du rekker. Den trykkes nemlig i svært begrensa opplag folkens.

Er ikke noe å lure på det vel? The Never Ending Mind Expanding Coconut Experience altså dere, på Herregårdskaféen lørdag. Portene åpnes klokka 17. Vær der eller vær firkant.

 

 

Kommentarer

kommentarer