Celine er nominert til “Årets lærling”

2. februar skal Yrkesopplæringsnemda i Østfold offentliggjøre hvem som tildeles tittelen ”Årets lærling” i 2016. En av de nominerte er Celine Svang fra Halden som er lærling i Stangeløkka barnehage.

Østfold fylkeskommune ba høsten 2016 bedrifter og kommuner om å nominere lærlinger til ”Årets lærling”. En av de som valgte å nominere sin lærling var Stangeløkka barnehage i Halden.
Barnehagen har 4 avdelinger med totalt 58 barn og 17 ansatte.
I august 2016 startet
 Celine lærlingtiden sin som barne-og ungdomsarbeider og kollegene på Stangeløkka lot seg fort imponere over innsats, kompetanse og pågangsmot.
– På disse få månedene har hun vist seg som en meget spesiell lærling. Hun er særdeles reflektert, ydmyk og respektfull overfor barn og har en egen evne til å skape et godt læringsmiljø for små barn, foreller styrer Mette Waaland.

Mette snakker om de grunnleggende arbeidsoppgavene og kravene man må kunne møte for å jobbe i en barnehage og bidra til en trygg hverdag for barna.
– Det å ha en god relasjonskompetanse og en anerkjennende kommunikasjon er grunnleggende for å kunne skape en god og lærerik barndom for barna våre. Celine har disse ferdighetene. Måten hun kommuniserer med barna på gjør at de får lyst til å formidle sine tanker og følelser, forklarer hun.
– Celine lytter alltid aktivt til hver og en hun samtaler med. Hennes evne til å skape ro rundt hver eneste samtale er meget spesiell og særdeles viktig i dagens noe masete tilværelse.

14199254_562941190578679_8030554677948171342_n

En lærling har en utfordrende hverdag der teori og praksis skal utvikles og sees i sammenheng. Læringskurven kan ofte være bratt. I Stangeløkka barnehage har de latt seg imponere over hvordan Celine takler en hektisk, utfordrende og innholdsrik arbeidsdag.
– Faglig sett jobber Celine målrettet med å tilegne seg så mye relevant teori som mulig. Hun prøver stadig ut nye teorier i praksis. Etterpå reflekterer hun over det hun har sett og lært.

Det var ikke vanskelig for styrer Mette Waaland og ansatt Kristin Nohr å skrive begrunnelsen for at de ville nominere Celine som ”Årets lærling”.
– Celine er en spesiell lærling som fortjener å bli sett for sin unike innsats. Hun er fleksibel og et ja-menneske som tar i et tak hvis det trengs og bidrar til et godt arbeidsmiljø for alle.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer