Carina goes to Hollywood

I juli skal Haldenjenta Carina Olsson til Hollywood for å representere Norge i verdens største talentkonkurranse innen scenekunst:  World Championship of Performing arts.

Nærmere 200 000 søkere fra hele verden prøver lykken og søker om opptak til den årlige, internasjonale talentkonkurransen World Championship of Performing Arts (WCOPA). Kun et lite knippe kalles inn til audition, og til slutt er det 1600 aspirerende scenekunstnere fra alle verdens hjørner som setter seg på flyet til Hollywood for å delta i konkurransen. Til sommeren skal Carina Olsson (19) fra Halden være en av dem.

Carina oppdaget WCOPA på Instagram, de etterlyste søkere til audition i Oslo. Deltagerne konkurrerer i en rekke kategorier innen scenekunst på WCOPA; her skal det kåres vinnere innen kategorier som dans, sang, skuespill og musikk. Carina sendte inn en søknadsvideo, og en snau uke senere fikk hun svar på mail.

-Jeg ble kalt inn til audition i Oslo, forteller Carina, og der måtte jeg fremføre en monolog foran juryen. De som caster i Oslo er Kjetil Paulsen og André Santagati.

Var du nervøs?

-Nei, jeg var ikke så nervøs faktisk. Jeg valgte en monolog som jeg har fremført på skolen. Det er et stykke fra en av bøkene til Linnéa Myhre, som jeg har gjort om til monolog.

Teaterdrømmen

Det er teater som har vært drømmen i mange år for Carina. Da ungdomsskolen nærmet seg slutten og det skulle søkes på videregående ble dramalinja på Risum et naturlig valg.

-Jeg var veldig usikker på om jeg var god nok til å gå den veien, forteller Carina, for jeg er veldig selvkritisk. Men det var bare teater som sto i hodet på meg, så det måtte nesten bli dramalinja. Jeg hadde jo spilt i Veslefrikk da jeg var liten, og visste at jeg trivdes veldig godt på scenen. Og det var helt riktig. Jeg trivdes veldig godt med teaterfagene på Risum.

Carina sammen med Martin Ek i stykket Tatt av kvinnen på En kveld på Risum i 2017.

Etter å ha fremført monologen på auditionen i Oslo ble Carina intervjuet av juryen. De ville høre om hennes ambisjoner og hva som drev henne.

-Jeg var mer nervøs for den samtalen enn for monologen, ler Carina, for i samtalen måtte jeg jo være meg selv. Det er enklere å innta enn rolle enn å være bare seg selv, det er mye mer nakent på en måte.

Komedie, Drama og Open

To nervepirrende uker etter auditionen fikk Carina mail: Hun var én av to norske jenter som hadde blitt plukket ut til å representere Norge i Hollywood. I kategorien skuespill. Skuespillkategorien er videre inndelt i underkategorier som drama, komedie, open og klassisk. Carina skal delta i drama, komedie og open.

Nå i februar må Carina velge ut monologer hun tenker kan passe til henne og konkurransen i Hollywood. Monologene skal filmes og sendes til Oslo for vurdering. Til slutt skal Carina stå igjen med tre monologer hun skal fremføre i Hollywood i juli. Hun får bare ett minutt på scenen per kategori.

-Det er faktisk veldig vanskelig, sier Carina. Det å være morsom på kun ett minutt, eller dramatisk – er ikke lett. Jeg har ikke helt bestemt meg for hva jeg skal fremføre enda.

WCOPA-arrangementet går over ni dager. I dagene før konkurransen får deltagerne mulighet til å være med på workshoper rundt omkring i Hollywood. Workshoppene spenner over alle scenekunstens underkategorier, det vil undervises i alt fra dans til miming.

Slik presenterer WCOPA seg selv:

-De som underviser på workshoppene har jobbet med store stjerner som Stevie Wonder, Janet Jackson, Ariana Grande og Michael Jackson, forteller Carina, så her får deltagerne mulighet til å lære seg masse!

Livesending og stipender

WCOPA-finalen blir sendt på TV i USA, og finaleshowet er et heidundranes sceneshow der deltagerne får vist seg frem i all sin glans. WCOPA har som årene har gått blitt et vanlig sted for talentspeidere å lete etter uoppdagede talenter, så her gjelder det å vise seg fra sin beste side. Premiene deltagerne kan stikke hjem med er stipender. Stipender ved scenekunstinstitusjoner som New York Film Academy forresten.

-Det hadde vært helt utrolig å vinne et sånt stipend, sier Carina med stjerner i øynene.

Men hun er rask med å presisere at det viktigste for henne er å delta, ikke å vinne.

-Det hadde selvfølgelig vært gøy å vinne, men det er ikke det viktigste. Det viktigste er å få vist seg frem, og kanskje knytte kontakter jeg kan dra nytte av senere. Og så kommer jeg til å lære masse!

Nå er Carina på søken etter sponsorer til WCOPA-prosjektet sitt. I tillegg har hun planer om å søke etter midler lokalt.

Er du nervøs?

-Egentlig ikke. Jeg bare gleder meg. Jeg har snakket med folk som har deltatt før, blant annet en som har fikk seg dansekontrakt der borte. Det blir veldig gøy tror jeg! Men det føles veldig lenge til sommeren akkurat nå.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer