Camilla og Jan Warholm stiller ut på Galleri Rød Herregård

Lørdag åpner Galleri Lille Martine en ny utstilling på Galleri Rød Herregård med kunstnerparet Camilla og Jan Warholm fra Stavern.

På Galleri Rød Herregård svinser ekteparet Warholm rundt blant egne skulpturer, bilder og lysestaker og legger siste hånd på verket før utstillingsåpning lørdag.

Jan Warholm har laget det meste av kunsten i rommet. Han og kona Camilla jobber begge som kunstnere, men det er Jan som produserer mest.

– Camilla har laget flere av lysestakene,  forteller Jan. Hun lager alt fra A til Å på sine kunstverk. Ofte bidrar hun på mine kunstverk også, kanskje ved å male noen detaljer på mine bilder eller skulpturer. Så det er jo et kunstnerisk samarbeid.

Flere lysestaker i utstillingen er formet som ansikter. Jan har laget mange slike «masker».

– Det er en glasskunstner som lager øynene til maskene, forteller Jan. Glasskunstnerne får alltid fritt spillerom, det eneste kravet jeg stiller er at pupillene ikke skal stå midt i øyet.

Jans flotte masker har øyne som er  laget av ulike glasskunstnere.

Bildene på veggen i galleriet er laget av gamle varmtvannstanker.

– Alle bildene har elementer fra gamle varmtvannstanker, forteller Jan. Så dette er gjenbruk!

Varmtvannstankbilde!

Det meste av kunsten i galleriet er naturinspirert, og det er mye maritim natur i både bilder og skulpturer. Her ser vi både brygge, fisker, krabber og hummer.

Er det i naturen du finner inspirasjonen?

– Egentlig finner jeg mest inspirasjon i det å jobbe, svarer Jan, jeg går ikke ut for å finne inspirasjon på spesifikke steder. Det er bare å begynne å jobbe, da kommer inspirasjonen. Men jeg er jo glad i naturen.

Kona Camilla sveiser flotte lysestaker. «Globen» på bildet under kan også brukes som fat!

Camilla Høeg Warholm demonstrerer hvordan man kan løfte av toppen på lysestaken.

– Jeg er glad i former og farger og natur, sier Camilla, jeg henter nok inspirasjon fra mange ulike plasser. Jeg kan for eksempel se en pen bygning og få inspirasjon av det. «Globen» er inspirert av grener.

Ekteparet Warholm har stilt ut kunsten sin på Galleri Rød tidligere, men det er et drøyt tiår siden de sist var her i byen med en utstilling. Galleri Lille Martine har imidlertid solgt kunsten til Stavern-paret i galleriet i mange år.

Hva er det som gjør at dere velger å komme hit og stille ut med Galleri Lille Martine?

– De er ålreite folk og flinke gallerister, sier Camilla. Og så er dette et utrolig fint galleri, vi trives veldig godt her.

På noen av bildene har Jan brukt fotografier som bakgrunn for skulpturene sine.

– Her har jeg tatt bilde av en brygge i Svolvær som bakgrunn, forteller Jan. Du ser hvor brygga slutter og hvor speilbildet begynner, der begynner jo bildet å «skjelve».

Jan forteller om bildet av brygga i Svolvær.
Bakgrunnen for fiskene er et foto av fjell fra norsk skjærgård. Her har Jan ventet på at lyset og skyggene skal treffe akkurat riktig før fotografiet ble tatt.

Gallerist Stein Willoch Mathisen forsikrer om at arrangementet gjennomføres etter gjeldende smittevernregler. Alle besøkende må sprite hender før de går inn, alle skal registreres med telefonnummer  – og det er maks 15 besøkende i galleriet på samme tid. Alle oppfordres til å overholde god avstand til de man ikke er i kohort med.

Vernissagen for utstillingen blir førstkommende lørdag klokken 12, og utstillingen er åpen til 16.

Utstillingen er også åpen fra 12 til 16 søndag, samt lørdag og søndag neste helg i samme tidsrom. Herregårdskafeen er også åpen!

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer