Byttelørdag på Røde Kors

Lørdag 5. oktober blir det klesbyttedag på Halden Røde Kors! Bytt ut klær du er lei av eller ikke bruker med noe nytt da vel! Det er både hyggelig og miljøvennlig.

Det var Silje Marie Brunborgs idé. Hun dro på klesbyttekveld i Fredrikstad, og syntes konseptet var veldig bra.

-Det var veldig koselig, forteller Silje, og veldig nyttig. Ikke minst er det miljøvennlig! Jeg fikk lyst til å gjøre det samme her i Halden.

Omsorgsleder på Halden Røde Kors Astrid S. Røren syntes dette hørtes flott ut, så da Silje ringte henne med idéen om å arrangere byttedag på Røde kors var hun umiddelbart positiv til tanken.

-Jeg synes dette er et flott tiltak, sier Astrid. Silje ønsket å samarbeide med Røde Kors, og vi vil gjerne stille vårt hus til rådighet for å arrangere byttedag. Heldigvis var det styremøte den samme dagen som Silje ringte, jeg tok det opp med styret og alle var enige om at dette var noe vi ville støtte.

Konseptet er som følger: Man går i klesskapet sitt, finner frem noe man er lei av eller ikke har brukt på en stund, og tar det med til Røde Kors. Silje, Astrid og de andre frivillige henger opp klærne på hengere og legger det frem på bord i Røde Kors-huset. Så går man en tur i lokalet og kikker på tøy, og finner man noe man liker kan man ta med seg det.

-De fleste har noen plagg hengende i skapet som de ikke bruker, sier Silje, og i stedet for at det fortsetter å henge der eller man kaster det kan man bytte det til noe nytt. Uten at det koster noe penger!

Byttekonseptet fungerer på tvers av størrelser og type klær. Du kan komme med sko, vesker og belter også. Men alt skal være rent, pent og helt.

-Man kan donere en herreskjorte og gå hjem med en damekjole, sier Silje. Eller man kan levere inn barnetøy og bytte til seg voksenklær. Men det skal være ålreite klær, klær du kunne ha gitt til bestevenninna di. Ellers er alle størrelser og alle typer klær velkomne.

Byttedagen arrangeres altså Lørdag 5. oktober mellom 11.00 og 16.00 på Røde Kors-huset i Busterudgata 23. 

Lever gjerne klærne klokken 10 på lørdag, sånn at Silje og Astrid og de andre frivillige får hengt opp og lagt ut klærne før arrangementet starter klokken 11. Tøy kan også hentes, men da innen fredag 4. oktober klokken 17. Ta kontakt med Silje på telefon 930 62 864, så kan du avtale henting med henne. Det bes om at klær sorteres i poser etter størrelse.

Alt som er igjen av klær etter byttedagen blir donert til Røde Kors-butikken.

Kommentarer

kommentarer