Byparkens virtuelle julemarked

Ungdommene på Byparken inviterer til virtuelt julemarked med mange fine julegaver laget på Kirkens Bymisjons verksted i Halden og Fredrikstad.

Egentlig skulle ungdommene på Byparken få lov til å åpne dørene til et vaskeekte julemarked akkurat i denne tiden. Inne i de hyggelige lokalene i det gamle godshuset har ungdommene pyntet til marked, det er julelys og mange fine ting til salgs og generelt god julemarkedstemning. Her skulle man egentlig få rusle rundt og skotte på trefjøler, tennbriketter, engler, armbånd og mye annet fint. Men denne koronaen, den slipper jo ikke taket! Lokalene i godshuset er for intime og små til å avholde julemarked i dagens koronaklima. Men Kirkens Bymisjon ser mulighetene i begrensningene!

Julemarked på godshuset. Er det ikke koselig?
Tennbrikketter i fin liten pose.

– Vi bestemte oss for å lage et virtuelt julemarked, forteller Trine-Lise Basma i Kirkens Bymisjon. Det hadde jo vært trist om ingen skulle få se hva disse flinke ungdommene har laget! Så da måtte vi tenke litt kreativt, og da ble det et online julemarked som ble løsningen.

Trine-Lise er leder for Kirkens Bymisjon Østfolds nye storsatsning på ungdom; Ung på dagtid, som ble igangsatt i fjor høst.

Trine-Lise Basma.

– Tiltaket ble til som følge av de midlene vi fikk i TV-aksjonen etter 2018, forteller Trine-Lise. Dette er ungdomssatsingen til Kirkens Bymisjon Østfold, og det er ment som et alternativ opplæringstilbud og et lavterskeltilbud til ungdom som faller litt utenfor. Det finnes nesten ingen tilbud på dagtid til ungdom som dropper ut av skolen. For noen er målet å komme seg videre ut i arbeid, for andre er det å komme seg tilbake til skolen igjen. For ungdommene som er hos oss og har droppet ut av skolen så er det ofte strevsomme livssituasjoner som gjør at de velger å slutte, og vi ønsker å bidra til at de finner veien tilbake til skole eller arbeid. Dette er for å forhindre utenforskap, for å hjelpe de som bare blir sittende hjemme.

Klærne er donert til markedet av butikken Frequent på Borg Amfi i Sarpsborg.
Kirkens Bymisjons karakteristiske glassengler, laget av resirkulert glass!

Ungdommene som benytter seg av tilbudet kan dra til Fredrikstad for å jobbe i treverkstedet der, eller de kan jobbe i Byparkens verksted i Halden –  der de altså lager fine skinnarmbånd og de karakteristiske og vakre glassenglene av knust glass.

– Skinnarmbåndene våre utrolig populære, forteller Trine-Lise, du finner dem til salgs i nettbutikken og de er på topp 10 over våre mest solgte produkter.

«Ingen er bare det du ser»-smykkene i skinn er veldig populære. Smykkestativet er det elever på Tosterødberget som har laget, på bestilling fra Ung på dagtid.

I tillegg til å jobbe i verkstedene rundt i Østfold kan ungdommene få jobbe på Møtestedet kafé på togstasjonen. Skattkammeret, Kirkens Bymisjons gratis utlånssentral i godshuset, er også en arbeidsplass ungdommene kan prøve seg på.

Joacim viser frem glassengler på markedet.
Er de ikke fine??

På markedet kan man også få kjøpt bilder ungdommene i Ung på dagtid har trykket opp i store formater.

– Dette er noe vi gjorde under lockdown, forteller Thea, da gikk vi rundt og tok bilder av motiver vi synes er fine.

Thea og noen av de andre ungdommene «Ung på dagtid» har tatt mange fine bilder som har blitt trykket og satt i ramme.
Trond Henriksen viser frem fjøler fra markedet.

Du kan hente og betale bestilte produkter på Kafé Møtestedet. Du kan også betale på Vipps 70373.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer