Bymisjonen arrangerer ungdomsdisco

Torsdag neste uke arrangerer Kirkens bymisjon ungdomsdisco i Brygga kultursal.

Det var ungdommene i klubben som ønsket seg juledisco.

-Vi har lyst til å gi ungdommene en fin inngang på jula, og så kom de til oss med et ønske om å lage et litt større disco nå før jul, forteller Trond Henriksen. Så var vi så heldige at vi fikk låne kultursalen av Martin Gundersen, han er opptatt av å legge til rette for  at ungdommene skal ha bra opplevelser.

-Da vi ble forespurt om muligheten for å huse diskotek for de unge var vi så klart med, forteller Martin Gundersen. Det er viktig å gi de unge gode opplevelser i proffe rammer slik som vi har, med topp moderne lyd- og lysutstyr, og med god plass. Temaet vennskap vil vi være med og bidra til. Det er vel det viktigste du har, og hvis vi kan hjelpe til med å etablere gode bånd mellom barn, unge, voksne og på tvers av nasjonaliteter og religioner så tar vi den gaven og bidrar på beste måte.

Mitt vennskap

Martin Gundersen var med på å dra i gang bildekonkurransen Mitt vennskap, som går i forkant av arrangementet. Her blir Haldens ungdom mellom 13 og 18 oppfordret til å sende inn bilder av det de mener er vennskap. Vinneren kåres på discoet, og premien er en iPad sponset av Elkjøp.

-Vennskap er avgjørende for å klare å møte utfordringene som kommer i ungdomstiden, sier frivillig og ildsjel, Ann Kristin Johnsen. Du trenger noen å lene deg på, ellers kan det fort gå feil vei hvis du møter trøbbel.

-Vi legger til rette for vennskap så godt vi kan, forteller Trond, det er ett av målene med den klubben vi driver også. Vi blir veldig glade når vi ser at klubben er med og bidrar til at nye vennskap stiftes.

Disse engasjerte folka skal lage ungdomsdisco på kultursalen. Fra venstre; Ann-Kristin Johnsen, Bodil Anita Steinsvik, Martin Gundersen, Trine Elisabeth Kristiansen og Trond Henriksen.

Håp om tradisjon

Det blir både live-innslag og DJ på discoet. DJ Strøm er naturligvis der.

-Øivind er utrolig flink til å stille opp, det er vi veldig glade for, sier Trond. Men det kommer flere DJer på discoet. DJ KJ og CFG kommer også. I tillegg blir det lokal rap fra gruppa Realitet. Og så kommer El Mario og rapper. Det er viktig å få sagt at dette er et rusfritt arrangement!

I kiosken vil det selges popcorn og brus.

Jeg håper dette kan bli en juletradisjon, sier Trond videre. Kanskje kan vi samarbeide med de andre ungdomsklubbene i byen også. Vi har allerede en fin dialog med både Domino og Ungdomssamfundet.

Martin håper også på gjentagelse.

– Det er så fint for de unge å få en mulighet til å ha et samlingspunkt som dette, på et sted som stadig flere har etablert relasjoner til og som ligger midt i sentrum. Vi håper og tror at det vil bli en fast tradisjon hvert år, kanskje med et disco mot sommer og skoleavslutning også. Bymisjonen utgjør en stor forskjell for mange og vi er glade for å være med på laget.

Tilskudd til staben

Trine Elisabeth Kristiansen har gjort unna årets Sammen for Halden, og nå er hun klar for nye utfordringer. I dag starter hun i ny jobb som miljøarbeider i Kirkens bymisjons ungdomsgruppe. Hun synes det er spennende å arrangere disco for ungdom.

-Jeg gleder meg veldig, sier Trine. Det blir kjempefint å få samlet alle ungdommene i byen på ett stort diskotek. Ungdommene har selv vært med på å bestemme hvordan denne kvelden skal være, og så er vi så heldige at vi får bruke et av Haldens fineste lokaler.

Trond er glad for å få Trine om bord. Han skjønte fort at det ikke gikk å drive ungdomsklubb alene.

-Hadde det ikke vært for Bodil og Ann-Kristin hadde jeg ikke klart det, sier han, det er helt sikkert.

Bymisjonens juledisco altså, torsdag neste uke. Discoet starter klokka 17. og stenger 20.30 .

Inngangspris: kr 50,-. (Overskuddet går til Kirkens bymisjons ungdomsarbeid i Halden).

 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer