Bursdagsdisco på Solbakkeparken med DJ Strøm

Onsdag feiret barna i Solbakkeparken barnehagens bursdag med disco! Ved spakene var sjølveste DJ Strøm.

Når man feirer bursdag er det gøy å dra på med litt kul musikk, og hvis man slår skikkelig på stortromma hyrer man inn en DJ sånn at lyd og lys er i profesjonelle hender. Nettopp sånn tenkte de ansatte i Solbakkeparken når barnehagen skulle feire 13-årsdagen sin på onsdag. Og hvem bedre til å lede discofesten enn Haldens ubestridte DJ-konge, Øivind Strøm?

Jeg sitter med daglig leder i Solbakkeparken, Irene Petersen, i barnhagens fellesområde. Festen har ennå ikke begynt, men fra avdelingene høres eksaltert skravling. Bak avdelingsdørene venter barna på DJ Strøm, og at discoet skal begynne. Plutselig kommer Øivind inn døra med lys-stativer og mixebord. Han rigger seg kjapt til i fellesområdet i barnehagen og setter i gang musikken. Dørene til avdelingene går opp, og ut strømmer festkledde discogjengere, litt forsiktige i starten.

-Kom ut hit og dans litt da vel, sier Øivind i mikrofonen.

Discolysene sveiper over gulvet og musikken strømmer ut fra høyttalerne. De små discodanserne blir fort varme i trøya, og plutselig er de over alt.

Det blir liv på dansegulvet når DJ Strøm spinner i gang BliMe-dansen!

Så blir det danseleken.

-Når musikken stopper må dere slutte å danse og stå helt stille, roper Øivind.

De ansatte kryper rundt på gulvet og er dommere. Men oj, så vanskelig det er å slutte å danse når musikken brått stopper! Når man er i grooven så er man i grooven. Til slutt er det bare en liten gjeng igjen på dansegulvet. Langs veggene står de andre og heier så taket nesten letter.

En dedikert heiagjeng langs vinduet under danseleken klapper og heier fram deltagerne i konkurransen! Heia heia!

De ansatte hiver seg ut i dansen selv.

-Jeg er veldig stolt av den gjengen som jobber her, forteller Irene, det er så mye bra inititativ blant dem. Denne disco-idéen er også noe som kommer fra de ansatte her. Vi synes jo det er moro å gjøre mye ut av ting her.

Sjefen for Solbakkeparken: Irene Pettersen.

I den andre enden av fellesområdet er pølsekiosken snart oppe og går. Etter dansingen blir det nemlig pølser, popcorn og saft til disco-deltagerne.

-Det er jo mest for å gi barna en artig og annerledes opplevelse at vi gjør dette, sier Irene. Men det er jo litt læring i det her også. Barna lærer jo hvordan de skal oppføre seg i kø for eksempel, ta hensyn til hverandre og vente på tur. Og så lærer de jo hva man gjør på disco. Men dette er mest for gøy altså!

Barna får komme med ønskelåter hos DJ Strøm.
Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer