Bukkene Bruse på Karrestad

Nå har Bukkene Bruse vært på Karrestad, og det var den mellomste Bukken Bruse som fikk æren av å stange trollet denne solrike formiddagen på Karrestad Barnehage.

De fleste av oss har et forhold til historien om den velkjente bukketrioen som skal på sin årlige fetetur til setra, og som på frekt vis stoppes av trollet under brua. For de som har eller har hatt små barn i disse dager er muligens også Bjørn F. Rørviks fire bøker om Bukkene Bruse et kjent fenomen. I løpet av Rørviks fire bokutgivelser drar Bukkene Bruse til badeland, de begynner på skolen, de reiser til Syden og de vender tilbake igjen. På Karrestad barnehage var det tilbakekomsten som skulle iscenesettes, ved hjelp av klarinettist Knut Henriksen og skuespiller Monica Hjelle, samt et knippe klarinetter, parykker og sokkedukker!

Monica har den minste bukken på den ene hånda, den mellomste bukken på den andre og så er hun størstebukken sjøl i midten.

Bukkene Bruse skal på ferie, men når de endelig kommer til setra er den stengt – og trollet er borte vekk! Han har havna på gamlehjem! Dermed bestemmer bukkene seg for å besøke trollet på gamlehjemmet. Barna involveres i fortellingen fra første stund. Historien skrider frem via Monicas fortellerstemme, Knuts klarinettspill, åpen dialog med barna og ikke minst en vittig replikkutveksling mellom Knut og Monica. Det hele blir ganske så meta, til glede for oss i publikum som legger oss etter åtte.

Trollet oppfører seg ikke pent på gamlehjem. Han skremmer gamle damer, rufser til parykker og gjør masse ugagn. Snart setter han seg under salongbordet for å skremme gamle fru Andersen. Monica kryper under bordet med trollparykk på hodet og ser avventende på Knut, som bare fortsetter å spille klarinett.

Knut glemmer seg bort.

– Knut?

Knut slutter å spille.

– Ja?

Monica kikker ut fra under bordet.

– DU må være Fru Andersen. Jeg er jo troll.

– Åh ja, ja jeg glemte meg helt!

Knut skynder seg å hente en hatt i kofferten sånn at han blir en gammel dame.

Trollet sitter under bordet og skremmer gamle fru Andersen, som går med klarinettstokk.

Bukkene bruse kommer til unnsetning, og denne gangen er det den mellomste bukken som skal få lov til å stange trollet. Siden han har vokst så mye i sommer. Denne gangen er det Knut som må være troll. Barna fniser.

Knut er troll under salongbord på gamlehjem. Over bordet skal bukkene trippe og trampe.

Heldigvis ordner det seg til slutt. Det mellomste trollet stanger trollet midt i rompa sånn at det promper av gårde gjennom gamlehjemmet og rett ut på grillen.

– Hva skjedde da tror dere? spør Monica, jo trollet fikk rompebrann!

– Jaaa, roper barna leende, rompebrann!

Trollet forsvinner ut over E6 og inn i skogen, og tilbake i fossen under brua borte ved den gamle setra. På gamlehjemmet er alle glade for at trollet er borte, og bukkene synes ferien var knall.

Snipp snapp snute, så var eventyret ute. Knut og Monica reiser videre med kofferter og klarinetter. Sarpsborg neste! På gjensyn bukker, klarinetter og troll, håper vi ses igjen snart!

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer