Brekk et bein a Jeppe!

Nå ønsker vi selvfølgelig ikke at Marcus Hannestad skal brekke et bein før premieren på Jeppe på Berget. Men skal man følge gammel teaterskikk, så er man simpelthen ikke så dum at man ønsker en teatertrupp lykke til før premieren. 

Går det an å si tvi tvi kanskje? Fredag er det premiere for Jeppe På Berget på Fredrikshald Teater, og tirsdag kveld er det hektisk aktivitet på Fredrikshald. Hektisk aktivitet, men tilsynelatende rolige nerver. Kanskje lurer de meg, alle i Theaterselskabet og alle skuespillerne og medhjelpere som lusker smilende rundt i kulissene? Og regissør Jan De Vibe, som sitter lett tilbakelent og humrer til Jeppes replikker? Det ser faktisk ut som de bare har det artig.

Det diskuteres mellon scenen og salen. Hvordan man skal entre scenen? I mellomtiden må Jeppe ligge i dyp fyllesøvn på scenen. Men helt stille klarer han ikke å være.
Regissør Jan De Vibe instruerer og kommenterer. Og humrer til Jeppes forfyllede replikker.

– Dette blir så gøy, hvisker rekvisittansvarlig Trude Landsverk bak kulissene, hun har ferdes i teateret siden hun var russ og gleder seg over teateroppsetningen.

Det ser ut til at de har det gøy scenen også, det fleipes i sceneskifter og skuespillerne eksperimenterer. Når det spilles Bellmann i orkestergraven, smådanser skuespillerne på scenen. En av dem tar et lite ekstra hopp.

– Hvis vi skal utvide med enda mer dans må du nesten ha koreografi, ler De Vibe.

Vi lurer ham! Baronen vil ha det gøy på Jeppes bekostning.
Jeppe skjønner ikke hvor han er. -Ikke er jeg dau, ikke er jeg levandes, så hva er jeg da?

Kledelige kulisser

Kulissene til Pontus og Ola Berglund kler Fredrikshald Teater utmerket, tre måneders arbeid med kulissemaling har gitt fantastiske resultater. Bravo!

Det er de musiserende medspillernes første dag sammen med skuespillerne, og det ser ut til at det går knirkefritt også her. Kvartetten spiller på befal fra regissøren, og det diskuteres litt, både på scenen og i kulissene. Regissører, skuespillere og inspisienter har ikke tid til preik med snikende fotografer i dag, så den snikende fotografen sniker seg stille ut.

Kvartetten er med på kostymeprøve. På gitar; Sven Lundestad. På cello: Anina Kristine Raditona. På fiolin; Ole Herman Huth, og så konsermesteren sjøl da: Knut Henriksen.

Og vi gjentar, for sikkerhets skyld: Jan, Marcus, Synnøve, Trude, Ola, Halvor, Christin, Joakim og alle dere andre: Brekk et bein a. Og tvi tvi. Ja, jeg sa det.

Vi gleder oss til freddan.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer