Bøndene skal samles i Halden

Hvem er fremtidens bønder i Halden og hva slags vilkår skal de jobbe under? Det er mange spørsmål som kan stilles om fremtidens landbruk. Første helgen i februar arrangerer Østfold Landbruksselskap sammen med flere aktører ”Landbrukshelga” i Halden der blant annet ”Unge Bønder” er tema.
Foto toppbilde: Nybøle gård 

Landbruket består av mange aktører og har forskjellige utfordringer. Når de skal samles til en felles konferanse er det mange temaer, bedrifter og organisasjoner som er med.
Ida Marie Strekerud hos Østfold Landbruksselskap forteller om et bredt program med blant annet plantevernsertifikatet, varmearbeiderkurs, helsestyring i melkeproduksjonen og introduksjonskurs i birøkt på agendaen.
– Forventningene våre er at deltagerne etter denne helga har stiftet nye bekjentskaper innenfor landbruket og at det faglige innholdet i kursene har stått til deres forventninger. Viktigst for oss er at deltagerne hygger seg og lærer noe nytt de kan ta med seg videre i hverdagen.

IMG_0196

En av dem som har meldt seg på samlingen er Jens Kristian Stegerød fra Halden. Han skal blant annet delta på Eiendomsoverdragelseskurset.
Stegerød er fra Paulsbo ved Kornsjø, er oppvokst på gård og fremtidig overtager av to gårder.
– Jeg har en jobb der jeg kjører gravemaskin i et Halden-firma. Eller sitter jeg mye på traktoren hjemme på gårdene, det er den beste tiden av døgnet, sier den unge bonden.
Gårdene han skal ta over ligger på Kornsjø og i Enningdalen. Han har vært med på gårdsdrift siden han var liten gutt.
– Jeg er en sosial type, så jeg må ut å møte litt folk. Derfor ser jeg for meg at jeg kan være bonde ved siden av et annet yrke. I løpet av året tar jeg nok over gården i Enningdalen. Det ser jeg fram til.

Stegerød er glad for at han får muligheten til å være med på et kurs om eiendomsoverdragelse og møte andre som er i samme situasjon.
– Jeg er med i det lokale bondelaget, og når vi fikk vite om dette arrangementet ble jeg veldig interessert. Det er viktig at vi stiller opp når det blir arrangert noe innen vår bransje her i Halden!

Ønsker du å vite mer om Landbrukshelga? Da kan du følge denne linken.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer