BomKræsjBang 2018

Lørdag 10. mars begynner det. Med et bang. Møt opp på Tista senter klokka 12 og få med deg åpningen av årets BomKræsjBang.

Det er storefri, og i et klasserom på Risum samles tredjeklasse musikk og drama rundt et bord. Programmet er klart (nesten), opplegget er så og si ferdig sammensydd. Tvers over tavla henger BomKræsjBang- banneret. Det nærmer seg festival.

Det er litt stress, skal vi tro de unge festivalarrangørene. I hvilken avdeling er det mest stress?

-Det er mest stress med det tekniske, sier Simen, som har ansvar for det tekniske.

-Mest stress med PR, sier PR-ansvarlig Kristoffer.

Men ingen av dem ser veldig stressa ut.

Det er et demokratisk opplegg. Nøkkelrollene ble fordelt ved håndsopprekning, og folk er fornøyde med oppsett og oppgavefordeling. Heldigvis skal ikke festivalstyret finne opp kruttet på nytt. Det finnes jo oppskrifter på hvordan festivalen skal gjennomføres.

-Det er jo mye tradisjon i det her, sier Kristoffer, men vi vil gjerne løfte det også, fra år til år.

Er det gøy å lage festival?

Det nikkes rundt bordet.

-Det er mye jobb, men kjempegøy, sier musikkprodusent Sanne.

Program og Kick off

BomKræsjBang-banneret må ned for å vise programmet som er sirlig nedfelt i ruter på tavla bak. Så langt er det lagt opp til søtten programposter, fordelt på byens ulike kulturarenaer. Det blir konserter på Bryggerhuset, Rockehuset, Feelgood, Tistedal kirke, Erlandsen og på Porsnes skole. Og på Tista senter. Kanskje blir det en utstilling i programmet også.

-Noe som er helt nytt i år er at det er ingen arrangementer her oppe på skolen, forteller Kristoffer, alt skjer nede i byen. Vi skal jo ikke være her så mye lenger, det føles helt naturlig å samle alle arrangementene nede i sentrum.

Nye kulturarenaer skal også testes ut. Dramaelevene setter opp teaterstykket Revisoren Revidert i gamle Guru Papps lokaler på Saugbrugs. Dette blir en samproduksjon mellom BomKræsjBang og teatergruppa Teateret på den grønne gren.

-Revisoren spilles over flere dager, forteller dramaprodusent Erik, og vi skal ha en ekstra forestilling uka etter også.

Tista senter er også en ny arena. Der blir det altså Kick off lørdag 10. mars. Klokken tolv. Dette året blir det en forestilling, ikke parade, som kick off for festivalen.

-På Tista senter blir det blir teater, barneteater, musikk og sang, forteller billettansvarlig Mathilde, rett og slett en smakebit på alt vi har å by på resten av uka.

Les hele programmet for Bom Kræsj Bang på festivalens facebookside.

Sjangerbredde og egenproduksjoner

Kan dere si noe om hva slags sjangre dere vil by på i løpet av uka?

-Alle, sier Simen. Det blir alt fra opera til kirkekor og jazz.

-Kirkekonserten i Tistedal kirke for eksempel, er klassisk inspirert, legger økonomisjef Gard til, koret fra skolen skal synge, og så kan det hende Halden danseskole kommer med et innslag.

-Vi har et stort kor, forteller Mathilde, de skal synge en korlåt som Gard har skrevet. Alt er egenprodusert. Det blir verdenspremiere på den låta i Tistedal kirke faktisk.

Førsteklasse drama setter opp barneteater som de har skrevet selv. Teateret skal spilles på biblioteket onsdag, torsdag og fredag  – med én åpen forestilling på lørdag.

Alle rundt bordet er involvert i produksjonen. Og alle skal opptre med noe. Det meste av programmet er fylt av elevene selv.

-Vi har selvfølgelig noen gjesteartister på programmet, forteller Kristoffer, Huma Luma og Living Alma skal jo spille på en av konsertene for eksempel. Men vi har et ganske heftig repertoar bare her fra skolen.

Det er en stor produksjon det her, og i tillegg til å organisere alt skal dere opptre. Hva er nøkkelen til å få dette til?

-Kommunikasjon, lyder det unisont fra gjengen rundt bordet. Samarbeid, legger noen til. Flinke samarbeidspartnere, sier Mathilde, alle kulturaktørene vi jobber sammen med.

-Og et lite snev flaks, sier Erik.

Nøkkelroller i årets BomKræsjBang:

Aurora: Spons

Mathilde: Billettansvarlig

Gard: Økonomi

Sanne: Musikkprodusent

Erik: Dramaprodusent

Simen: Teknisk ansvarlig

Kristoffer: PR

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer