– Bombrua trenger vedlikehold

I 2005 åpnet bombrua i Tistedal og den har blitt viktig for små og store som vil krysse vassdraget på en trygg måte. Men nå er Halden Frp bekymret for konsekvensene av manglende vedlikehold.

Bombrua er mye brukt hele året. Det er folk som passerer på vei til og fra jobb, barn som bruker broa som skolevei, noen bruker den som fiskeplass og andre står å mater endene. Den drøye 10 år gamle broen står værutsatt til og med et yrende fugleliv i området blir det flere former for slitasje.
I torsdagens kommunestyremøte tok Vegard Johansen fra Halden Frp opp spørsmålet om vedlikehold av bombrua.
– Jeg spurte om ordføreren kunne bidra til at rett instans i kommunen kan utføre nødvendig vedlikehold slik at forfallet ikke fortsetter, forklarer Johansen. Han er oppgitt over at Høyre virker til å ha glemt Tistedal siden ordføreren ikke ville love noe.
– Halden Frp ønsker å være en pådriver for å holde denne broforbindelsen i stand.

Johansen mener at vedlikehold i første omgang kan dreie seg om grundig vask, utskifting av råtne bord, tjæring/ behandling av treverk samt skilting og montering av livbøyer.
– Dette vil kunne forhindre videre forfall.

16665823_1385945451447726_5701037046696362331_o
Vegard Johansen, Halden Frp

Ordfører Thor Edquist forklarer at kommunen har et veldig stort etterslep på vedlikehold mange steder i kommunen.
– Jeg oppfordrer de politikerne som vil bruke mer penger på vedlikehold gjør en jobb med å finne ut hvor de vil kutte andre steder i budsjettet for å finne de pengene. Det går ikke bare å si at større kostnader skal tas for ingen kan få mer uten at andre får mindre.

Han sier at det vil bli avsatt midler til vedlikehold, men at han ikke vet om noe av midlene tilfaller bombrua.
– Jeg vet ikke om bombrua når opp i konkurransen med mange andre steder som også trenger vedlikehold.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer