Bøker, liv og litteratur

Torsdag 6. juni har Påfyll og Perspektiver invitert professor i litteraturvitenskap Tone Selboe til Herregårdskaféen for en samtale rund bøker, liv og litteratur.

Cirka to ganger i året inviterer Påfyll og Perspektiver til samtale med interessante samfunnsstemmer av ulik art. De har hatt både kunstnere, psykologer, psykiatere, samfunnsvitere, forfattere og skribenter på besøk. Torsdag 6. juni er det litteraturviter Tone Selboe som dukker opp som samtalepartner, og psykologspesialist Siv Johanson skal lede samtalen.

-Vi hadde Tone Selboe på besøk for cirka to og et halvt år siden, forteller Siv, og det var en suksess vi gjerne gjentar. Tone er en meget entusiastisk og god formidler, og er flink til å få med seg publikum. Hun ble kåret til en av de beste formidlerne ved universitetet for noen år siden. Tone har kommet ut med en bok som heter Leselyst nå nylig, og den skal være utgangspunkt for vår samtale denne kvelden.

Tone Selboe er professor i allmenn litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo. Hun tok doktorgraden på en avhandling om Karen Blixen i 1996.

-Tone elsker litteratur, forteller Siv, og er opptatt av å snakke om hvor viktig det er for oss mennesker å lese bøker. Jeg vil gjerne koble leselyst og interessen for litteratur med hvordan livet utvikler seg på godt og vondt. Jeg mener også det er utrolig viktig å lese, det er mange aspekter ved lesing vi kommer til å ta for oss underveis. Dette med å gjenkjenne seg selv i romanfigurer for eksempel, og føle at man ikke er alene om å gå gjennom ting.

Tone Selboe vil også fortelle litt om betydningen av litteratur og utviklingen av litteratur gjennom de siste to- tre hundre årene.

-Tone har mye kunnskap om litteraturhistorie, så vi vil nok prøve å trekke linjer fra seksten- og syttenhundretallet og frem til i dag. Jeg vil også prøve å få henne til å ta pulsen på vår tidsånd når det gjelder litteratur. Det snakkes jo om at vi leser mindre enn noen gang. Hvordan påvirker det samfunnet?

Underveis vil det åpnes for spørsmål fra publikum. Midtveis vil det bli et musikalsk innslag med Dina og Ove Billington

-Vi gleder oss til at Tone kommer tilbake, avslutter Siv, og ekstra morsomt er det jo at hun opprinnelig er fra Halden.

Vil du høre Tone Selboe og Siv Johanson i samtale rundt litteratur og livet på Herregårdskaféen? Pris for inngang: kr. 200,- det er bare å komme, ingen forhåndsbestilling.

Servering Quiche med salat, ved bestilling hos Ann Cathrin Vanay, tlf. 92600712 eller ack@halden.net.

 

Kommentarer

kommentarer