Bokbad med Camara Lundestad Joof

Onsdag 6.oktober kl.19 inviterer Halden litteraturforening til bokbad på Black Box med Camara Lundestad Joof. Frode Rekve er bokbader og de skal samtale om hennes bok «Eg snakkar om det heile tida».

Camara Lundestad Joof (1988) er en norsk-gambisk dokumentarfilmartist, dramatiker og forfatter. Hun er født i Bodø og oppvokst i Sandefjord.

Joofs verk har blitt iscenesatt i både Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og Italia.

Hennes debutbok «Eg snakkar om det heile tida» ble utgitt av Det Norske Samlaget i 2018 og er nå på trykk i sin sjette utgave.

Nå kommer Camara Lundestad Joof til Halden for å dele erfaringer og tanker boka «Eg snakkar om det heile tida» bygger på.

Joof fikk i 2018 mye oppmerksomhet for boka som handler om strukturell undertrykkelse og hverdagsrasisme, følt på kroppen.

Boken er dedikert til hennes bror. Hun omtaler den som et stort unnskyldningsbrev til broren for alle de gangene han prøvde å påpeke rasisme bare for å bli avfeid av de hvite voksne. Boken er et oppgjør med denne fortiden.

Frode Rekve har lang fartstid som journalist og redaktør, blant annet i Halden Arbeiderblad. Han har vært leder for Institutt for journalistikk i Fredrikstad, prosjektleder for NRK Alltid nyheter, og jobber nå med ytringsfrihet og journalistikk i Midtøsten.

Billetter finner du her!

Kommentarer

kommentarer