Bobben med oss

På fredag slapp The Rockabilly Rebels en ny EP. Plata er en hyllest til deres musikalske helter på 90-tallet; Bobben Rolls Brennevinstrio.

Bobben Rolls Brennevinstrio herja Halden på nittitallet, og lenge etter at bandet la ned instrumentene blir fremdeles låtene deres spilt. Gutta i The Rockabilly Rebels spiller Bobben-låter rett som det er, når det ligger til rette for det:

-På sene konsertkvelder der stemningen har vært på topp, så har vi dratt frem noen Bobben-låter, forteller bassist i Rockabilly Rebels Erik Bernáldez Hjelde. Bobben Rolls Brennevinstrio er populære rundt om i Østfold. Ideen om å lage en tribute-plate kommer litt fra det.

Bobben Rolls Brennevinstrio spilte vaskeekte rølperock’n roll med politisk ukorrekte tekster og mye humor.

-Kristopher Schau og Øystein Karlsen beskrev musikk slik: «musikk er noe man skriver med hjertet og ikke med hodet», originale Bobben Rolls Brennevinstrios musikk var «musikk der hodet er totalt fraværende», sier Erik.

The Rockabilly Rebels utenfor Athletic.

The Rockabilly Rebels og Bobben Rolls Brennevinstrio er i utgangspunktet ganske så ulike band.

-Musikken til Bobben er ganske forskjellig fra det The Rockabilly Rebels spiller til vanlig, sier Erik. Tekstene våre handler om Rockabilly-livsstilen, og er veldig trofaste til sjangeren rockabilly. Bobben er kanskje rølprock/punkrock. Vår versjon av Bobben bærer preg av en blanding mellom sjangrene. Denne EPen er noe våre tidligere lyttere kanskje ikke så komme, men vi håper at musikken faller i smak og at mange trekker på smilebåndet. Dette er en plate med mye humor ment for barn i alderen 18+.

Da The Rockabilly Rebels fikk grønt lys fra gutta i Bobben booket de umiddelbart studiotid i Athletic Sound. På to måneder var EPen spilt inn og trykka.

Det spilles inn i Athletic!

-Dette var tredje gang vi spiller inn på Athletic Sound, forteller Erik, og det er like stas hver gang!

Sjekk ut The Rockabilly Rebels nye EP Bobben med oss her:

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer