Bob-releasefest på Reis

Fredag slippes den allerede mye omtalte plata til Bob Dylan: Rough and Rowdy Ways. Hendelsen går naturligvis ikke ubemerket hen i musikkbyen Halden, og anledningen skal markeres med en Bob Dylan-ettermiddag med Tom Skjeklesæther og Dylan-connoisseur Johnny Borgan på Siste Reis.

Bob Dylans kommende plateutgivelse Rough and Rowdy Ways har allerede sanka lovord og høye terningkast fra anmeldere verden over.

The Rolling Stone skriver: Bob Dylan Has Given Us One of His Most Timely Albums Ever With ‘Rough and Rowdy Ways’. At 79, he’s still channeling cosmic American mysteries like no one else in music

I sin teaser for anmeldelsen som kommer i bladet den 23. juni sier MojoDylan’s first new songs in eight years contain – and namecheck – multitudes.

Dagbladet triller en sekser og skriver: Monumentalt fra Dylan, Bob Dylans første album med nytt materiale på åtte år er ei tekstlig og musikalsk kraftpakke.

The Guardian skriver: Bob Dylan: Rough and Rowdy Ways – a testament to his eternal greatness.

Klokka fem fredag ettermiddag inntar Tom S og Johnny Borgan uteserveringa på Reis for å preke om og spille Dylan. Tom har naturligvis allerede hørt Dylans siste utgivelse.

–Bob Dylan er snart åtti år, det er lett å glemme at man kanskje ikke bør ha så store forventninger når det kommer nye ting fra den kanten. Det er åtte år siden den forrige plata nå. Men så kommer denne plata nå i år, og er mye bedre. Det er ganske sjukt.

Det er ingen tilfeldighet at Tom inviterer nettopp Johnny Borgan til Reis for en Dylan-preik i anledning plateslipp.

– Det er ingen i Norge – eller Europa – som er i nærheten av å kunne så mye om Bob Dylan som Johnny. Han reiser rundt i verden for å se Dylan live, jeg tror han er oppe i to hundre Dylan-konserter nå. Han har jævlig snøring på Dylan, og dyp innsikt i hva det her handler om.

Da Bob Dylan skulle gi ut Bootleg Series vol. 14 ble journalister fra flere land invitert til å være med på det, og Johnny Borgan ble Norges utsendte mann. I forkant skulle Borgan sende noe bakgrunnsinformasjon om seg sjøl og sine Dylan-kunnskaper til Dylans management.

-Da fikk han svar tilbake «He knows too much», ler Tom. Men han fikk lov å komme allikevel altså.

Dylan slapp singelen Murder most Foul  i mars: 

Tom og Johnny skal spille seg gjennom det de rekker av Rough and Rowdy Ways 10 låter. Så blir det tekstlig og musikalsk passiar rundt Dylan og hans karriere. Noen anekdoter skal det også bli plass til. Arrangementet kjøres i samarbeid med SjokkRokk, som naturligvis har plata på hylla samme dag.

-Det blir tre fine nye plater til salg hos Ronny på SjokkRokk på fredag, forteller Tom. Den nye Åse Kleveland-plata kommer også på fredag, det samme gjør Neil Youngs siste plate.

Åse Kleveland har som mange vet brukt noen måneder på å spille inn et album med The Salmon Smokers i Freddy Holms studio i Busterudkleiva. Dette blir Klevelands første album siden 1976, og albumet blir altså å finne i SjokkRokks vinylhyller fra fredag av. Tittelen på plata er «På frihjul», det er en hommage til Dylans andre studioalbum The Freewheelin’ Bob Dylan.

-Åse gjør en Dylan-låt på den plata, forteller Tom, og vi tenkte vi skulle spille den på fredag også. Er vi heldige foreligger et haug med Åses signerte vinylalbum på SjokkRokk på fredag – i limited gull-edition.

Du trenger ikke være blodfan for å få glede av Bob-releasefest på Reis.

-Hvis du har liten en whiff av interesse for Bob Dylan er dette en jævlig fin anledning til å høre Johnny Borgan snakke om nye plata og Dylan. I verden er han garantert på topp ti over folk som kan noe om Dylan.

Inngang: Gratis.

Start: kl. 17. (Det er ikke ubegrensa plasser på uteserveringa, så her bør man møte opp i god tid)

Arrangementet foregår naturligvis på koronamessig vis.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer