Bo Dogs – Bad Bad Dog (Low Impact 2014)

Nøyaktig hvordan jeg kom over denne plata er jeg usikker på, men det jeg vet er at denne bør stå i hylla til alle som liker garasje-rock, pub-rock og Bo Diddley!

Nisse Helberg – bedre kjent fra blant annet Wilmer X – ga i 2014 ut skiva Bad Bad Dog med «hobby»-bandet Bo Dogs.

Utover det at Helberg sammen med blant annet Per Gessle ga ut skiva «The Lonely Boys» i 1995 (som et slags soundtrack til boka «De Ensamma Pojkarna» av Mats Olsson) vet jeg lite om han. Wilmer X har liksom aldri truffet meg skikkelig.

Men treffer meg gjør imidlertid denne skiva!

Først ut er «Hey Mr. Oil Drop Man» 2 sekunders Chuck Berry-intro, deretter rett på refrenget. Man får litt «Stones mens de fortsatt var tøffe»-på steroider-følelse; rufsete gitarer, en bass som vandrer på tonene og driver låta framover, men trommeslageren gjør så godt han kan med å binde det hele sammen.

Det er på ingen måte nytt eller nyskapende – snarere tvert imot – men det låter allikevel veldig friskt og inspirert. Dette er mest sannsynlig spilt inn live, og man kan virkelig høre at bandet hygger seg under innspillinga.

Låt 2 og 3 – henholdsvis «She`s Got To Go» og «You Can Make It Happen» befinner seg mer i pub-rock-land (tenk Inmates og Eddie & The Hotrods) mens «Junk Angel» er platas første «ballade» Jeg skriver ballade i anførselstegn, for til tross for at låta går hakket saktere og er litt mer bakpå, befinner vi oss fortsatt i et Rock&Roll-landskap.

Nest sist ut på side 1 finner vi «Bo Diddley`s Dog» som er undertegnedes favoritt.»Bo Diddley`s Dog» (ikke overraskende skrevet av Bo Diddley) ble første gang utgitt på liveplata «Bo Diddley`s Beach Party» (1963), og dette blir således (arrester meg gjerne hvis jeg tar feil her) den første studio-innspillingen av denne låta.

Og for en innspilling, for en versjon! Det låter så riktig, det låter så Bo; «a shave and a haircut»-rytme, de 2 samme akkordene gjennom hele låta, perkusjon som ligger (litt for) høyt i lydbildet, og en typisk «her er det lov å le litt»-tektst.

Hør bare på  følgende linje:

«Bo Diddleys Dog Just Got Loose,

Went To Town To Buy Some Shoes»

Nydelig!

Side 2 fortsetter der vi slapp på side 1; mer garasje-rock, mer pub-rock. Den låten som skiller seg mest ut her er den instrumentale «Strob-O- Scope» Denne er også tydelig inspirert av Diddley, men da mer av hans funk-periode på 70-tallet.

Tøft!

Det er verdt å skrive et par ord om coveret også. Med en tittel som «Bad Bad Dog» kunne man kanskje se for seg et bilde av en sinna schæfer eller en litt røff vakthund av noe slag, men nei da. Her har vi en sort/hvit tegning av en fransk bulldog med litt store ører, oppsperrede øyne og et litt forskremt blikk.

Ikke akkurat hva man forbinder med ordet «Bad»

Vinylutgaven av denne skiva ble kun gitt ut i 500 eksemplarer og er for lengt utsolgt fra selskapet. Det er allikevel mulig å få den brukt via Discogs (tror kanskje den lokale sjappa Sjokk Rock også her et eksemplar) eller lytte til den via Spotify og ander digitale plattformer.

Plata inneholder 14 låter. 13 av dem er skrevet av Hellberg, 5 av dem har ordet «Dog» i tittelen. Ingen av dem er over 3 minutter lange, 2 av dem er til og med under 2.

Bra mann!

Arkiver under: «vi har det morsomt og tar oss selv ikke så høytidelig»-band

Vil du lese flere av Tempos plaetanbefalinger? Sjekk ut disse:

Eddie Angel Plays Link Wray

The E-Types Teen Trash Vol 8

Kommentarer

kommentarer