Bluesrock på høyt nivå!

Lørdag kveld var det duket for konsert med Morten Marcussen band i bakgården mellom Kokkekollektivet og Mikrobryggeriet. 

Det er ikke lenge siden regnet skylte ned over hele Halden og lynet flerret over himmelen. Men hvis du tror det skremmer vekk Haldenserne fra en bra konsertopplevelse, da må du tro om igjen! Når jeg ankommer Kokkekollektivets bakgård er det nemlig nesten fullt under det midlertidige taket, og folk har allerede begynt å kose seg! Her er det venner som ikke har sett hverandre på lenge, kjærestepar, vennepar og masse andre folk som har slått seg ned på stoler og benker i påvente av Morten Marcussen band.

Folk venter på Morten Marcussen og bandet. Foto: Catharina Heide Amundsen.

Jeg har kjent Morten i noen år, og jeg har hørt ham synge mange ganger før. Jeg har vært på konsert med ham og bandet flere ganger tidligere, så jeg visste jo egentlig hva jeg gikk til når jeg ankom denne konserten. Men når Morten åpner munnen og begynner å synge kveldens første låt, «Sold my soul to the devil», så klarer jeg ikke å la være å måpe av beundring. Kjære vene, for en stemme den mannen har!

Morten Marcussen med band. Foto: Catharina Heide Amundsen.

Bandet spiller kun cover-låter, men de spiller de med like stor innlevelse, bravado og entusiasme som om det skulle vært deres egne. Og det er en fryd å både se og høre på!

Det er et ganske voksent publikum som har funnet veien hit i kveld, men det dukker også opp noen yngre folk, undertegnede inkludert, som ser ut til å digge konserten like mye som bandet gjør. Til og med bartenderne fra både Kokkekollektivet og Mikrobryggeriet rykker litt i dansefoten og hoftene mens de går rundt og serverer forfriskninger.

Med et helproft oppsett, både lyd og lys-messig, en intim plass (som allikevel er stor nok til å holde 1 meter avstand mellom alle fremmøtte) og god og hyggelig servering, er det duket for mange spennende og gode konsertopplevelser her utover sommeren. Bandet Dreamfix spiller f.eks her 15.august, og de har møtt opp alle sammen i dag for å høre på litt god, gammal bluesrock! Her er det både låter med bra tempo og driv, låter som er litt mer nedpå og chill, og låter som gir ståpels fra topp til tå. Med et rutinert band, en fremragende vokalist, og en skikkelig kul setliste, blir dette en avslappende, rocka, chill og funky kveld. En helt perfekt lørdagskveld i Halden sentrum i slutten av juni!

Det danses i bakgården! Foto: Catharina Heide Amundsen.

Bandet kjører på, og her er det ikke rom for mye tørrprat mellom låtene. Her handler alt om musikken, og ikke minst om at vi i publikum skal kose oss. Det går i et forrykende tempo, og jeg skjønner fort hvorfor både vokalist og trommeslager har tatt med seg hvert sitt håndkle opp på scena. Det spilles og synges med så stor innlevelse og entusiasme i dette litt klamme været, så håndkle var et lurt påfunn.

Vi i publikum kan leske oss med litt godt i glassene, mellom trampeklapp, hyling, litt synging og noen felles skåle-runder. Og jaggu er det ikke lenge før enkelte ikke klarer å sitte stille lenger, og må opp å danse.

Flere som bare MÅ bare opp og danse… Foto: Catharina Heide Amundsen.

Bandet klarer i løpet av kvelden også å lire av seg noen imponerende gitarsoloer, trommesoloer og vokalprestasjoner som får oss til å måpe høyt og klappe lenge. Og når vi kommer til slutten, er det ingen som er klare for å gå hjem. Heldigvis får vi det som vi vil, og bandet spiller ekstranummer, til trampeklapp, jubling og litt dans foran scena.

En helt super kveld, på en skikkelig bra scene, med flinke folk både på og bak scena, og ikke minst en koselig plass med bra publikum!

Her er det bare å glede seg til masse bra konserter fremover! Og er vi heldige, så får vi kanskje oppleve Morten Marcussen band flere ganger i løpet av sommeren.

Bandet består av:

Morten Marcussen – Vokal

Tor Eilertsen – Trommer

Ulf Larsen – Bass

Arno Johansen – Gitar

Tor Solvang – Gitar

Konserten er arrangert av Halden Konsertscene.

Kommentarer

kommentarer