Bli med tilbake til 1721 på Isegran

Deltagerne i realityprogrammet ”Anno” på NRK ble tatt med tilbake til 1721 på Isegran i Fredrikstad. Visit Fredrikstad Hvaler sørger for at alle som er nysgjerrige på serien, kulissene, aktivitetene og innholdet kan besøke Isegran på Anno-lørdagene.

På Isegran i Fredrikstad ble det bygget opp kulisser til serien og de står der fortsatt. Hver lørdag frem til 5.mars inviteres besøkende inn for å se tidsreisen deltagerne i programmet gjorde.
– Anno-lørdagene har gått over all forventning med mange besøkende hver helg. Vi har fått til et godt samarbeid med mange forskjellige aktører, og det skaper stolthet og engasjement hos alle. Sist helg hadde vi 750 besøkende, rekorden er på 900, forteller Margit Tangen i Visit Fredrikstad Hvaler.
Østfoldmuseene avdeling Fredrikstad museum er ansvarlige for aktivitetene innenfor porten på Anno-landsbyen. Isegran-miljøet driver aktivitetene utenfor porten, med båten Najaden og Maritimt senter. I tillegg er Fredrikstad kommune involvert.

På Anno-lørdagen har de et rikholdig program som varierer etter hva slags aktiviteter det har vært i tv-programmet den foregående uken.
– Anno-landsbyen er fylt opp med aktiviteter hver helg. Man kan for eksempel lage sitt eget våpenskjold eller ta en Anno-selfie.

IMG_1193

Det er ingen tvil om at mange syns det er populært å se kulissene der serien ble spilt inn, og oppleve hvordan deltagerne bodde, arbeidet og hadde sine måltider.
– Det er selvfølgelig også populært å få møte deltagerne, oldermenn og Høker’n, forteller Tangen. Høker’n er en person som går rundt med vogna si og lar publikum være med og spille tombola, han er innom Anno-serien en gang i uka.

Visit Fredrikstad Hvaler frister med mange forskjellige aktiviteter både på Isegran og i Gamlebyen. Anno-landsbyen er åpen fra kl. 11 til kl.15.
– Du kan steke pinnebrød i grua og være med på historisk vandring på Isegran. I Gamlebyen er det fekteduell, du kan blåse din egen glasskule i Glasshytta eller sy en Anno-nøkkelring i skinn.

Denne uken er det vognmakerfaget som står for ukens Mesteroppgave i Anno-serien.
– Ukens Oldermann, Jørgen Kvarme, kommer. Det gjør også Kathinka fra serien, hun vil smi hestesko, forteller Tangen.
De får også besøk av deltageren Miriam som tok Svennestykket sitt i Hattemakerlauget.
– Hun vil sy kokarder i det gule huset fra kl. 12 til kl. 13.  Hun har selvfølgelig med seg hatten hun lagde da hun ble Mester.  I tillegg frister vi med bugnende marked i det samme bygget som deltagerne henter ut sine matvarer fra i serien. Torgkonen Thilie Engebretsdatter byr på smaker og dufter anno 1700.

Vil du lese mer om hva du kan oppleve i Anno-omgivelsene lørdag 20.februar?
Programmet finner du her.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer