Bli med som bøssebærer for Kreftsaken

Hvert år samler Haldenrussen inn penger til inntekt for Kreftforeningen, og på mandag skal de gå fra dør til dør i årets bøsseaksjon til inntekt for kreftsaken. De trenger bøssebærere! Bli med da vel!

I fjor samlet Haldens russekull inn nærmere hundre tusen til Kreftforeningen! Mandag 9. mars går årets innsamlingsaksjon av stabelen, og i år blir det en gjentagelse av fjorårets innsamlingsformål; nemlig forskning på kreftformer som få overlever. Jeg møter tre av medlemmene i årets innsamlingskomité noen dager før den store bøsseaksjonen. Rundt bordet sitter Dennis Karlsen, Sara Faugstadmo Berg og Celine Sva Gøperød – samt miljøveileder Åshild Johnsen.

I år er innsamlingsaksjonen et samarbeid mellom elevrådet og russen.

-Russen i fjor klarte å samle veldig mange bøssebærere, sier leder for elevrådet Celine, så vi håper jo at vi kan få minst like mange ut med bøsser i år.

-Mye av grunnen til at det var så mange bøssebærere i fjor var at russen fikk familie og venner til å gå også, forteller Sara. Vi håper at vi også kan få flere enn russen til å gå for denne saken. Hvem som helst kan jo gå, man trenger ikke å ha noen tilknytning til skolen for å gå.

Hva gjør man for å melde seg som bøssebærer?

-Det er veldig enkelt å melde seg som bøssebærer, sier Sara. Send tekstmelding til 2277 og skriv koden til Porsnes: 421104. Da får du en melding fra meg. Så skriver du navnet ditt, og du er påmeldt som bøssebærer. Da står det en bøsse og venter på deg på Porsnes klokken 17 mandag.

Alle kan gå. Men man må være over 16 for å gå alene, ellers må man ha med seg en voksen. Bøssebærerne møter altså opp på Porsnes klokken 17. Der får de utdelt et rodekart som viser området man skal gå i. Som regel går man to og to sammen.

Hvem går du for?

Gjengen rundt bordet håper mange vil være med og samle inn eller gi penger til Kreftsaken. Som i fjor deles det ut klistremerker som bøssebærerne kan sette på jakka si, der kan man skrive på navnet til noen man vil gå for. Hvis man vil.

-De fleste kjenner noen som har hatt kreft, sier Celine. Om man ikke kjenner noen direkte, så vet man om noen som har hatt kreft.

-For dette russekullet blir denne innsamlingen ekstra spesiell, sier Sara, vi er jo ekstra berørt siden en i russekullet vårt er kreftsyk. Det blir jo nært på for oss.

Miljøveileder Åshild synes det er flott at russen engasjerer seg.

-Det er veldig gøy med engasjerte elever, sier Åshild. De har nok å gjøre med skolearbeid, og det er fint å se at de har lyst til å engasjere seg på andre fronter også. Her på skolen er vi jo veldig glade for at vi får til innsamlingsaksjon hvert år. Det blir alltid en veldig fin kveld på skolen også, og egentlig den første gangen russen samles og begynner å føle seg som et russekull. I tillegg har jo russen markert støtte for kreftsaken i høst med rosadag og blådag. Det har blitt en tradisjon.

Har du ikke mulighet til å stille som bøssebærer på mandag? Du kan gi penger i stedet! Det er bare å vippse til 421104. Dette er Porsnes’ eget innsamlingsnummer, så når du vippser penger dit registreres summen under Porsnes i Kreftforeningens systemer. Og så kommer jo bøssebærerne rundt til huset ditt mellom 16 og 20 på mandag! Ta dem vel i mot!

Her kan du følge årets Krafttak mot Kreft i Halden.

På bildet fra venstre: Viggo Torgalsbøen, Dennis Karlsen, Sara Faugstadmo Berg, Celine Sva Gøperød og Åshild Johnsen.

Kommentarer

kommentarer