Bli med på lesekonkurranse med Halden bibliotek!

I vinter kan barna være med på Vinterles-konkurranse på Halden bibliotek!

Har du hørt om Vinterles? Det er lillebroren til Sommerles det! Mange av dere har sikkert hørt om Sommerles, der barna konkurrerer om å lese mest mulig i løpet av sommeren. Halden bibliotek gjorde stor suksess med Sommerles sommeren 2020. Nå klinker de til med Vinterles også!

– Vi pleier å ha noen koselige aktiviteter på biblioteket i vinterferien, sier fagleder på barne- og ungdomsavdelingen ved Halden bibliotek Ellen Bjørnstad, men sånn blir det jo ikke i år. Man skal  jo helst ikke samles. Vinterles kan være et fint alternativ, og noe som barna kan holde på med i vinterferien.

Vinterleskampanjen er allerede i gang, men her er det bare å hive seg på! Konkurransen er for barneskoleelever, og man kan delta helt frem til 6. mars. Halden bibliotek har invitert de lokale barneskolene med på Vinterles, så mange av dere har sikkert fått et infoark på dette allerede.

Premier blir det også! De som leser fem bøker er med i trekningen om en bokpremie, og de som leser så mange som ti bøker er med i trekningen om et gavekort fra bokhandler Norli Køhn.

Slik gjør du:

Skjema for registrering finner du på Halden biblioteks nettside. Det kan lastes ned og skrives ut hjemme. Du kan også hente skjemaet på biblioteket. For nå er nemlig biblioteket åpent igjen! Hurra! Dersom man verken får skrevet ut eller hentet skjemaet på biblioteket kan man også sende en mail til biblioteket og fortelle hvilke bøker man har lest. Emailadressen er: barnungbiblioteket@halden.kommune.no.

– Man kan lese alle slags bøker, forteller Ellen. Tegneserier, lydbøker og e-bøker teller også. Poenget er litteraturen!

På appen Bookbites kan du låne e-bøker og lydbøker gratis. Her kan du logge inn med lånenummer og pinkode eller med Feide-innlogging.

– Biblioteket har åpent for utlån, forteller Ellen, og man kan komme hit og finne bøker selv. Hvis noen ønsker at vi skal pakke en pose klar med bøker for barna eller hele familien etter ønske, kan vi også ordne det. Kontakt oss i så fall på barnungbiblioteket@halden.kommune.no. Vi håper Vinterles kan være en hyggelig aktivitet blant annet i vinterferien, som alle kan være med på!

 

Kommentarer

kommentarer