Bli med på Sommerles 2018

Bli med på Sommerles!

Den 1. juni starter den digitale lesekampanjen Sommerles. Den igangsettes ved Halden og Aremark bibliotek. Sammen med barn fra over 370 andre kommuner kan alle barn fra de som skal begynne i 1. klasse (2018) til de som slutter i 7. klasse være med på Norges kuleste lesekampanje! Den starter 1. juni.

Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie.

-Jeg tror det er kjempeviktig for de minste skolebarna som nettopp har lært seg å lese å holde lesingen varm over sommeren, sier Anne Jorid Akselsen ved Halden bibliotek. Det som er gøy med årets kampanje er at det er lagt opp som et spill, du for poeng for hver side du leser. Under sommerleskampanjen i fjor fikk man poeng for hver leste bok, nå får man altså poeng for hver leste side.

I 2017 deltok nær 25 % av barna i målgruppa her i Halden. I Aremark var deltagelsen ca. 50 %. I år håper vi på å sette ny rekord når det gjelder antall deltagere. I Halden avsluttes kampanjen med en Sommerles-fest mandag 27. august kl. 17. I Aremark holdes Sommerles-fest torsdag 6. september kl. 18. Da blir det kake, is og utdeling av flotte premier. I fjor delte vi ut bøker, kinobilletter, klippekort på Remmen, billetter til Inspiria Science center og Klatring på grensen m.m.

-Det teller ikke bare å lese bøker, du får også poeng for å lytte til lydbøker og hvis noen leser høyt for deg, forteller Anne Jorid.

Fakta om Sommerles:

– Sommerles er en digital lesekampanje på nettsiden sommerles.no. Barna lager seg en profil, registrerer alt de leser i kampanjeperioden og får XP (poeng) for hver leste side.

–  Sommerles er for barn i 1.-7.klasse og varer fra 1. juni til 31. august.

– Barna får tilgang til en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve, og et spill hvor man løser oppgaver knyttet til fortellingen.

– I tillegg til XP kan barna også gjøre seg fortjent til digitale troféer og kule premier som kan hentes på biblioteket!

– Sommerles er utviklet av Vestfoldbibliotekene, Vestfold fylkesbibliotek og firmaet Snuti ANS og ledes i 2018 av Telemark fylkesbibliotek og Finnmark fylkesbibliotek.

Halden bibliotek:  69174771 eller epost: barnungbiblioteket@halden.kommune.no

Aremark bibliotek: 48947747 eller epost: bibliotek@aremark.kommune.no

Pressemelding fra Halden bibliotek.

Kommentarer

kommentarer