Bli med på Rockesokk

21. mars er den internasjonale dagen for Downs syndrom. Menneskeverd markerer dette med kampanjen «Rockesokk».
Tekst og foto: Menneskeverd.no

Forskjeller er bra
Budskapet er enkelt: Vi oppfordrer deg til å gå med to ulike sokker denne dagen, for å vise at du setter pris på at vi alle er forskjellige. Konseptet har tidligere vært arrangert i USA og Sverige med svært god oppslutning.

– Vi drømmer om et varmere og mer inkluderende samfunn både for mennesker med Downs syndrom og alle andre. Og vi håper at mange tusen mennesker tar oppfordringen og kler seg i ulike sokker denne dagen, sier markedskonsulent Møyfrid Balsnes i Menneskeverd.

Willoch er med
I kampanjevideoen som Menneskeverd har laget, har alle på seg ulike sokker, blant andre forfatter Marte Wexelsen Goksøyr og tidligere statsminister Kåre Willoch. Willoch har selv et barnebarn med Downs syndrom.

– Downs syndrom har en verdi som vekker for hele samfunnet. Samfunnsoppgaven, å støtte dem som er annerledes, har vært der siden skapelsen. En prosentandel av oss har en naturlig kromosomfeil. Det bidrar til samfunnets humanitet og omtanke, uttalte Willoch nylig i et portrettintervju med Dagbladet.

Vis deg frem
Legg ut bilde av din kreative sokke-kombinasjon denne dagen på Instagram eller Facebook med emneknaggene #rockesokk og #menneskeverd

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer