Bli med på kulturvandring langs elva!

Torsdag 20. september vil bryggepromenaden langs Tista bli opplyst av fakler og bestrødd med kulturinnslag. Det er klart for årets Elvelangs i Halden!

Torsdag kveld gjentar Frivilligsentralen fjorårets suksess og arrangerer kulturvandring langs bryggepromenaden vår. Her vil du kunne spasere og supe inn kultur av mange slag langs en fakkelbelyst brygge.

– Vi ønsker å lage et dempet og variert arrangement der vi viser frem den flotte bryggepromenaden vi har midt i byen, forteller Wenche Erichsen, vi vil gjerne at folk skal få øynene opp for den. Vi er jo svinaktig heldige her i byen som er omgitt av de kulissene vi har her med både elva og festningen. I år blir det litt andre aktører på Elvelangs, og vi har noen nye ting på programmet. Vi trenger å senke skuldrene og oppleve kultur i ro og mak i fine omgivelser, og her kan du få nettopp den opplevelsen.

Senk skuldrene med kultur på bryggepromenaden på torsdag.

Det er Wenche Erichsen og Terese Engedahl som har sørget for at vi får Elvelangs til Halden. De opplevde Elvelangs langs Akerselva for ti år siden, og ble veldig inspirert. Nå satser de på at Elvelangs blir en årlig foreteelse.

-Vi håper at dette blir tradisjon, sier Terese, og vi håper at folk dukker opp selv om det kommer noen regnbyger! Min hemmelige drøm er at vi en gang får Elvelangs helt opp til Saugbrugs, det hadde vært flott. Men da må vi ha flere samarbeidspartnere på banen først.

Er det noe spesielt du vil trekke frem fra årets program?

-Det er jo gøy at vi skal ha bryggedans i år, sier Terese. Du kan ta med deg en dansepartner og ta en dans på brygga, vi har plassert bandet sånn at det blir god plass til å danse. Det er også veldig morsomt at Hedda og Live vil komme og spille, det er fint med noen unge innslag på programmet også.

Årets kunstutstillere blir Juha Rossi, Mari Ann Hestmann, Linda Tveter, Tore W. Johansen. Juha Rossi er et av de nyeste skuddene på Haldens kulturtre, han flyttet hit med sin kone Gunn Helene Arsky i vinter.

I år som i fjor vil barnehagebarn fra Halden vise frem sin eminente kunst på bryggepromenaden.

Også i fjor var det barnehagekunst utstilt på bryggepromenaden under Elvelangs.

-Vi er kjempeglade for at Festningsgata barnehage og Asak Kulturbarnehage har laget kunst som de skal smykke elvebredden med på torsdag, sier Wenche.

De musikalske opplevelsene blir som følger: Bandene Firerkvartetten, Pytt i Panne og Never Too Late vil veksle på å spille langs bryggepromenaden. Hedda og Live Røsnæs vil som nevnt også spille og synge på torsdag, og damekoret Ladybirds synger også litt langsmed brygga.

De flinke dansebarna i showteamet til Halden danseskole vil også få briljere med sine dansekunstner på bryggepromenaden, og jaggu dukker det ikke opp noen fra Veslefrikk også.

-Veslefrikks maskoter vil gå langs bryggepromenaden hele kvelden, forteller Wenche, og Veslefrikk vil også tilby ansiktsmaling! De vil gjerne utfordre de voksne som kommer på arrangementet til å få sine ansikter malt, men vi håper jo at det er noen barn ute og går også.

Nytt av året er eventyrteltet:

-Tore Rahn er en profesjonell forteller og har etablert Fortelleriet, forteller Wenche. Vi har med stort hell invitert ham til Frivilligsentralen før. I eventyrteltet blir det eventyr for voksne. Vi har til og med kjøpt eventyrstol til Tore!

Småtrollene dukker opp i år også.

Småtroll blåser småtrollbobler på brygga.

-Småtrollene vil blåse bobler på brygga i år også, forteller Wenche, og kanskje vil de finne på noe annet trollete også. Vi får se!

Men for å se må du komme! Du kommer vel? På Elvelangs altså, på torsdag mellom sju og ni. Er ikke noe å lure på det.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer