– Bli med Elias på tur

Denne helgen er det Mat- og Havnefestival på sydsiden. En av organisasjonene som tar turen til Halden er Redningsselskapet. De har med seg den vesle båten Elias som barna kan få kjøre tur med.
Arkivfoto: Joachim Bratteli

Elias-båten har vært populær i mange år, og den finnes i både store og små varianter. Lørdag tar Redningsselskapet i Moss med seg den lille Elias-båten til dieselbrygga i havna, og de håper mange tar turen for å hilse på og være med en tur ut på vannet.
– Vi er en gruppe frivillige som drifter båten og tar den med rundt på arrangementer som Mat- og Havnefestivalen. Det er viktig at barn får økt bevissthet om sjøvett og alt som har med sjø- og båtliv å gjøre, forteller Reidar Alstad.
Han har holdt på med dette i mange år, og har bare gode minner.
– Gleden ved å se gliset til barna som er med og kjører tur med Elias gjør det verdt det når vi bruker mange timer frivillig på å gjøre dette. Det er ingen tvil om at Elias er populær, så det kan nok hende at man må smøre seg med litt tålmodighet hvis det blir kø.

Alstad forteller at de også har invitert med seg en redningsskøyte.
– Hvis forholdene tillater det og det ikke kommer noen oppdrag så kommer det også en redningsskøyte til havna i morgen. Den vil være åpen for at de som vil ta en tur om bord kan gjøre det.

Redningsselskapet kommer til å være i havna fra kl. 11 til kl. 17.

Det er gratis å være med og kjøre båten, og det egner seg for barn fra ca. 2 til 10 år.
Redningsselskapet har redningsvest som barna må bruke.
Alle barn som er med og kjører med Elias får en Elias-pose etterpå.

Kommentarer

kommentarer